Hidrogén üzemanyagcella váltja le a belsőégésű motorokat?

Hidrogén üzemanyagcella váltja le a belsőégésű motorokat?

Megosztás 0 Tweet 0 Megosztás

Az alternatív energiameghajtások közül a hidrogén üzemanyagcella kimagasló hatásfokkal bír, környezetbarát és jelentős haszonnal jár. Főleg a nagyobb távolságokra használt nagyobb méretű járművek számára gazdaságos autók, buszok, traktorok, munkagépek, és hajók. Németországban már jelenleg is működik hidrogénmeghajtású vasút. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy lássuk: a hidrogénüzemre való átállás szinte zökkenőmentesen fog terjedni, mivel az elektromos meghajtás már ismert, és az, hogy akkumulátorok helyett hidrogénből nyeri az áramot a jármű, az utasok, vagy az áruszállítás szempontjából mindegy lesz.

A jövő a hidrogén üzemanyagcellás járműveké

A teljesen elektromos járművekhez hasonlóan az üzemanyagcellás elektromos járművek is elektromos áramot használnak a villanymotor meghajtására. A hidrogén üzemanyagcellák hidrogént égetnek el üzemanyagként. Az üzemanyagcellák sokféle területen használhatók, több ágazatban is biztosítanak energiát, beleértve a közlekedést, az ipari/kereskedelmi/lakóépületeket, valamint energiatermelő rendszerekben a hálózat hosszú távú energiatárolását.

Milyen előnyei vannak a hidrogén üzemanyagcelláknak?

Közvetlen előnyei:

        energiatárolási hatásfoka közel azonos a szénhidrogénével,        közel azonos idő feltankolni egy hidrogéncellás járművet, mint ami szénhidrogént éget,        környezetbarát, mert a hidrogén elégetésével vizet kapunk,        elektromotorokat hajt meg, így kiválóan hasznosul az energia,        Már rendelkezésre áll kúthálózat, ami kisebb bővítést igényel csak kutanként.

Hírdetés

Közvetett előnyei:

        képes kiváltani a belsőégésű motorokat,        képes kiváltani az akkumulátoros autózást,        az üzemanyaga egyaránt előállítható vízből, metánból és biogázból, akár megújuló energiával is,        áthidalja az akkumulátorpakkok okozta összes problémát.

A hidrogén nem a jövő, hanem a jelen. A gazdaságos, mindenki számára elérhető, üzemanyagcellás közlekedés pedig a közeljövő.

Mi köze a Teahouse Consultingnak a hidrogén-technológiához?

Ipari marketing tanácsadó cégként a zöld technológiákat szívügyünknek tekintjük. A hidrogéntechnológia ma még egyedi, speciális téma, akár az elektromos autózás volt húsz éve.  A siker kulcsa, hogy a célpiac megértse megbízóink márkájának, innovatív megoldásának előnyeit.

A jó kommunikáció hatalmas gazdasági potenciállal bír az iparban is, legyen az hidrogénmeghajtás, SAAS szolgáltatás, vagy robotika. Hidaljuk át a szakadékot és beszéljünk a terveiről!

Megosztás 0 Tweet 0 Megosztás


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »