Hidegen hagyja a lógós parlamenti képviselőket, hogy listát készítenek róluk

Andrij Parubijnak, az ukrán parlament elnökének azon döntése, hogy hozzák nyilvánosságra a parlamenti üléseket elmulasztó népképviselők névsorát, csak egy piarista lépés, próbálkozás arra, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy a képviselők nem szavaznak – fejtette ki a véleményét Ruszlan Bortynik ukrán politológus.

„A Legfelsőbb Tanács elnökének azon döntése, hogy tegyék közzé azoknak képviselők névsorát, akik elmulasztják a parlament üléseit, nem lesz hatással a képviselőkre, mivel ez csak egy piarista lépés Parubij részéről. A Legfelsőbb Tanács a Petró Porosenko Blokk és Népi Front hathatós közbenjárásának köszönhetően ki lett zárva az állam építéséből. Ebbe beleszólása csak a kormánynak van, a kulcsfontosságú döntéseket pedig csak az Elnöki Adminisztráció hozza meg . a parlament elnöke sem igazán örvend nagy tekintélynek a képviselők körében .”– közölte Borznyik .

A szakértő azt is megjegyezte, hogy Ukrajna népképviselői amiatt is mulasztják a parlament üléseit, mert az már régen elveszítette korábbi funkcióját, és már nem itt dőlnek el a fontos állami döntések – írja a Golos.ua.

A politológus véleménye szerint a parlament valódi vezetője a jelenlegi miniszterelnök, Volidimir Hrojszman.

„Azokban a pillanatokban, amikor a parlament vezetésébe bekapcsolódik a jelenlegi miniszterelnök, akkor dolgozik a parlament.” – közölte véleményét Bortnyik.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Andrij Parubij, Ukrán Legfelsőbb Tanács, ukrán parlament, Ukrajna, ukrajnai hírek, parlamenti képviselőkForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »