Híd, MKP, Összefogás: Dél és kelet is Szlovákia. A három párt a közlekedési tárca prioritásait bírálja

Híd, MKP, Összefogás: Dél és kelet is Szlovákia. A három párt a közlekedési tárca prioritásait bírálja

A közlekedési minisztériumnak át kell értékelnie az úthálózat fejlesztésével kapcsolatos prioritásait – vélekednek a magyar pártok elnökei.

A Híd, az MKP és az Összefogás elnökei közös levélben fordultak a közlekedési tárcához, mert a kormány által elfogadott új úthálózat-fejlesztési stratégiai dokumentum szerintük nem tükrözi a keleti és déli járásokban élő emberek igényeit. Ezek a járások a kevésbé fejlett régiók közé tartoznak, amelyekben az előző kormányok hosszú éveken keresztül elhanyagolták az út- és vasúthálózat fejlesztését.

Sólymos László, a Híd elnöke szerint az előző választási időszakban az ország elfeledett részeiben is elkezdődtek a fejlesztések, de a több évtizeden keresztül fennálló anyagi diszkrimináció hatásait nem lehet négy év alatt behozni. Ezért fontos a folytonosság.

 – jelentette ki Sólymos.

Az úthálózat fejlesztését a régió fejlesztése szempontjából az MKP elnöke, Forró Krisztián is rendkívül fontosnak tartja. Szerinte a gyengébb régiók, mint például Kelet- és Dél-Szlovákia fejlődését nagyban befolyásolja az úthálózat, a vasúthálózat és a vízi utak sűrűsége, minősége. 

Hírdetés

– állítja Forró Krisztián az MKP elnöke. 

Jó hír, hogy átadták az új komáromi hidat, de míg a magyar oldalon a várost elkerülő út is megépült, nálunk az új híd még több kamiont irányít a város már így is leterhelt útjaira – emelte ki Mózes Szabolcs, az Összefogás mozgalom elnöke. 

– tette hozzá Mózes Szabolcs.

“Ha nem jön létre egy politikai erő, amely (nem csak) a déli és keleti régiók útjait prioritásként kezelné, akkor azok sosem épülnek meg” – jelentette ki Sólymos László, a Híd elnöke. 

A kevésbé fejlett régiók fejlődése ezért biztosan az egyesült párt programjának egyik fő pillérét képezi majd, amelyről a Híd, MKP és az Összefogás képviselői intenzív tárgyalásokat folytatnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »