Hiánypótló: "roma" élet menetét tartanak Budapesten – legalább önként mennek Auschwitzba a cigányok

Hiánypótló: "roma" élet menetét tartanak Budapesten – legalább önként mennek Auschwitzba a cigányok

"Roma" élet menetét tartanak augusztus elsején és másodikán, az ún. roma holokauszt emléknapja alkalmából – tájékoztatta a programot szervező Élet Menete Alapítvány hétfőn az MTI-t.

Az ország több pontjáról érkező 45 cigány "fiatal" először Budapesten, a Nehru-parton lévő Roma Holokauszt Emlékműnél tart megemlékezést. Másnap Auschwitz-Birkenauba utaznak, és háromszáz külföldi diákkal együtt róják le kegyeletüket azok emléke előtt, akik munkatáborokban lelték halálukat, a szervezők szerint "roma" származásuk miatt.

"A második világháborúban a romák (természetesen most is a cigányokról van szó, csak helytelen megnevezéssel – a szerk.) körében is végrehajtottak etnikai tisztogatást, ám mivel sokukat nyilvántartásba vétel nélkül gyilkolták meg, a koncentrációs táborokba hurcolásuk és kivégzésük sokáig ismeretlen maradt a közvélemény előtt" – olvasható a közleményben. Hozzátették: az alapítvány tervei szerint az idén első alkalommal megszervezett "Roma élet menetét" évente megtartják.

A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról a hololegendáriumról, hogy 1944. augusztus 3-ára virradóra több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban a gaz SS-katonák. A megkérdőjelezhetetlen sztori úgy folytatódik, hogy a "nácik összesen mintegy félmillió romát gyilkoltak meg, közülük 23 ezren haltak meg Auschwitzban, sokan orvosi kísérletek áldozataként". És ugye köztudott, hogy a cigányok mindig igazat mondanak.

(Kuruc.info – MTI nyomán)

Hírdetés

Nem vicc: "roma pride-ot" tartottak a fővárosban – büszke, becsületes és bátor cigányokról beszélt egy zsidó

Mintegy 800 résztvevő lézengett a cigányok "büszke menetelésén" – faji alapú politizálást hirdettek

A "cigányság belső tüzét" fényezték a "holokauszt roma hőseire" emlékezve a Nemzeti Színházban

A mai nap is a holokamuzásé – ezúttal a cigányok próbálják sajnáltatni magukat

Orbánnal emeltetnék a nemzeti alaptantervbe Setét Jenőék a "roma holokausztot" és a cigány történelmet

A cigányok tiszteletére kell felépítenünk nemzeti önbecsülésünket – nem csalódtunk "elitünk" szervilizmusában

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »