Hiánycikk az ikonikus „Balaton”-szelet – a háború miatt leállt az ukrajnai produkció

Hiánycikk az ikonikus „Balaton”-szelet – a háború miatt leállt az ukrajnai produkció

Hiánycikké vált Magyarországon az ikonikus „Balaton”-szelet, miután a gyártásért felelős nyugat-ukrajnai gyár a háború miatt leállította a termelést.

A Nestlé Hungária Kft. az Index-szel közölte, hogy a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán–orosz háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget.

A gyár a nyugat-ukrajnai Lvivben található, nem érte támadás. A Nestlé a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt döntött a leállásról, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, amely a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti.

Most a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a helyzet normalizálódásáig.

Hírdetés

Erről a cégnél azt mondták: mindkét portfólió gyártása folyamatban van, a termékek hamarosan megérkeznek a magyar fogyasztókhoz is. A vásárlók számára szembetűnő lehet, hogy az eddigi piros ét-, illetve a kék tejcsokis Balaton szelet színvilága helyett a polcok szokott helyein immár a citromsárga Balaton Újhullám sárga színe vette át a domináns szerepet.

A Nestlénél azt is elmondták, hogy  az ukrajnai gyárban az előző hetekben sikerült újraindítani a termelést, az üzem azonban elsősorban ukrán piacra termel. Amennyiben a körülmények megengedik, a gyár újra termelni fog exportra is.

A gyártó most abban bízik, hogy amíg a fogyasztók nem találják a magyarországi boltokban a klasszikus Balaton kedvenceiket, addig megkóstolják a Balaton Újhullám vagy Balaton Bumm terméket, és kipróbálják a mogyorós- mazsolás-zselés, nagy táblás Boci-variációkat.

Index.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »