Hiábavaló sikeres összefogás: Brassóban kell játszania a Sepsi OSK-nak

Hiábavaló sikeres összefogás: Brassóban kell játszania a Sepsi OSK-nak

Hiába oldotta meg a pénzügyi akadályokat és gyűjtötte össze a stadion villanyfényes kivilágításához szükséges összeg nagy részét, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK mégsem játszhatja le hazai pályán az élvonalbeli Craiova elleni tizenhatoddöntős mérkőzését a labdarúgó-Román Kupában. 

sepsisepsi - PA-109_b

A másodosztályban szereplő háromszéki együttes sajtószóvivője, Sánta Imre a Krónikának jelezte: a tévéközvetítés jogát elnyerő ProTV – amely aztán átadta azt a DigiSportnak – az utolsó pillanatban közölte, hogy nem elég nekik az 1000 lux erősségű megvilágítás, hanem 1500 luxot kértek a filmezéshez. Bár a szabályzat szerint előbbi erősség is elegendő a stadion-megvilágításhoz, az egyesület az új követelménynek is megpróbált megfelelni, de a felszerelést kínáló olasz cég ezt már nem tudta vállalni, mert a Suceava–Steaua meccs világítását is ők biztosítják a Román Kupában.

A Sepsi, mint ismeretes, szinte a lehetetlenre vállalkozott, amikor a múlt héten alig pár nap alatt megpróbálta összegyűjteni azt a 32 ezer eurót, amellyel bérbe vehették volna az október 25-ei meccs főműsoridős közvetítéséhez szükséges reflektorokat. A helyszínt pénteken kellett véglegesíteniük, és Sánta – a klubtulajdonos Diószegi László tájékoztatására hivatkozva – hangsúlyozta: ekkor már a pénz nem jelentett akadályt, így hát a megszigorított feltételek miatt lesznek kénytelenek Brassóban lejátszani a „történelmi mérföldkőnek” tekinthető összecsapást.

A Sepsi OSK egyébként szombaton a Liga 2-es bajnokság 12. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Balotești-tel, és így visszaesett az összetett 7. helyére. A tabellát továbbra is a Bukaresti Juventus vezeti (31 pont), amely most 5-0-ra győzött a Temesvári ASU Poli ellen. A többi eredmény: Brassó–Suceava 2-1, Clinceni–Resicabánya 2-3, Pankota–Râmnicu Vâlcea 0-3, Nagyváradi Luceafărul–Târgoviște 2-0, Afumați–Berceni 4-0, Călărași–Tatrang 1-0, Mioveni–Brăila 2-0, Szatmárnémeti–UTA 3-0.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »