Hiába volt lázas, csúcsot döntött Buffon

A vasárnap délutáni, torinói futballünnepen Gianluigi Buffon nemcsak a Juventus győzelmének, hanem saját gólnélküli rekordjának is örülhetett. A Torino elleni összecsapás 4. percében adta át Sebastiano Rossi rekordját a múltnak, és 974 kapott gól nélküli perccel lett a Serie A új csúcstartója.

„Reggel hőemelkedéssel ébredtem, és nem éreztem valami jól magam, de ezt a meccset nem hagyhattam ki” – nyilatkozta a győzelem után Buffon, aki az AC Milan korábbi hálóőre, Sebastiano Rossi 1993-94-es szezonban felállított 929 perces gólnélküli rekordját döntötte meg a Torino ellen 4-1-re megnyert városi derbin.

Buffon 38 éves múlt januárban, de továbbra is a világ egyik legjobb hálóőre, ezt jól jelzi idei teljesítménye is. Több, mint tíz olasz bajnoki találkozón át sikerült megőrizni a kapuját bekapott gól nélkül, és végül Bellotti tizenegyesével szakadt meg az elképesztő sorozat 974 perc után. „Amint véget ért a negyedik perc, és megdöntöttem a rekordot, csak a játékra koncentráltam, főként arra, hogy a Bayern elleni BL-kudarcot sikerüljön feldolgoznunk.”

„Boldog vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok, ez a rekord pedig nem is az enyém, hanem a Juventusé. Szerencsés vagyok, hogy volt esélyem minderre, hiszen a csapattársaim mindent megtettek az ellenfél támadásainak megakadályozásáért” – hálálkodott a hálóőr. Olyannyira elégedett volt társaival a Juve kapusa, hogy hivatalos Facebook-oldalán minden játékosnak személyre szabott bókkal köszönte meg segítségét.

A világbajnoki címet 2006-ban megnyerő veterán kapus tagja Antonio Conte keretének, és várhatóan élete utolsó válogatott tornáján, a nyári Európa-bajnokságon az olasz válogatott csapatkapitányaként igyekszik megszerezni az eddig hiányzó EB-aranyát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »