Hiába vezetett két góllal is az Érsekújvár, kikaptak a címvédő otthonában

Hiába vezetett két góllal is az Érsekújvár, kikaptak a címvédő otthonában

A szlovák jégkorongbajnokság (Tipos Extraliga) pénteki fordulójában az Érsekújvár nagyon közel állt a bravúros eredményhez a címvédő Zólyom otthonában, de végül kétgólos előny sem volt elég a pontszerzéshez az újváriaknak.

A jégkorong Tipos Extraliga 20. fordulójában az Érsekújvár idegenben a címvédő Zólyom otthonában lépett pályára.

Majoross Gergely együttese a trencséni összecsapáshoz hasonlóan fegyelmezett játékot mutatott. Az első harmadban a hazaiak kerültek emberelőnybe, az újváriak mégis gólt szerezhettek volna.

Šiška próbálkozásánál Rahm résen volt. A vendék Érsekújvár kapujában ezen a mérkőzésen debütált az új kapus, a kanadai Dan Bakala. Az első harmadban a címvédő zólyomiak több ízben is megszerezhették volna a vezetést, de a szlovák bajnokságban debütáló Bakala megmentette csapatát a góltól. Az első harmadban egyik gárda sem tudta megszerezni a vezetést, így gól nélküli állással mehettek szünetre a felek.

A középső harmadban a hazaiak játszottak jobban, többet is voltak játékban, de nem tudták kihasználni helyzeteiket.

A címvédő elpuskázott lehetőségei pedig megbosszulták önmagukat, amit Majoross Gergely együttese remekül használt ki, a 33. percben előbb Hatala szerezte meg a vezetést az újváriaknak, majd nem sokkal később a 35. percben Langkow találatával már kétgólos előnyben voltak az újváriak nagy meglepetésre. A második harmad vége előtt három perccel a címvédő szépített Marcinek találatával, így 2-1-es újvári vezetéssel fordulhattak a záró harmadra a csapatok.

A záró játékrészben a zólyomiak komoly fölénybe kerültek és mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, az újváriak hálóőre, Bakala remek védésekkel őrizte csapata előnyét. Majoross Gergely együttese a gyors kontrákban is bízhatott. A mérkőzés 48. percében a hazaiak kiegyenlítettek Roy találatával, majd egy perccel később újabb gólt szereztek a zólyomiak, amivel megfordították a mérkőzést. A hazai vezetés megszerzése után az újváriak két alkalommal is emberelőnybe kerültek, de Ondrušek és Klempa sem tudott élni a lehetőséggel, így a hazaiak megtartották egygólos előnyüket.

Hírdetés

Mivel a forduló előtt sereghajtó Liptószentmiklós hosszabbítás után legyőzte az Igló együttesét, az újváriak a Zólyom elleni vereséggel a tabella utolsó helyére zuhantak.

Jégkorong Tipos Extraliga, 20. forduló:

HKM Zólyom – HC Érsekújvár 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)

Gólszerzők: 37. Marcinek (Hain, Kotvan), 48. Roy (Krieger), 49. Zuzin – 33. Hatala (Mišiak, Bull), 35. Langkow (Klempa, Bull)

A forduló további eredményei:

HK Igló – MHK 32 Liptószentmiklós 3-4 hosszabbítás után (0-1, 3-2, 0-0 – 0-1)

HK Dukla Nagymihály – HC 05 Besztercebánya 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »