„Hiába újítják fel, elfogynak a turisták”

„Hiába újítják fel, elfogynak a turisták”

Sem a budai buszforgalom korlátozását, sem a városnéző járatok egységesítését nem tartja kedvezőtlennek Bienerth Gusztáv, a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos. Szerinte az előbbit a Vár szakszerű felújítása, az utóbbit pedig leginkább a korszerű járműpark beszerzésének igénye indokolja. A városnéző buszok üzemeltetői kompromisszumos megoldást szeretnének.

A budai Vár aljában kell várakozniuk a turistabuszoknak, amíg a lezárás tart. Legfeljebb nyolc buszt engednek ennél feljebb, de azok sem mehetnek teljesen fel a Várba. Két kijelölt megállóhelyen szállhatnak le és fel az utasok.

Az egyik amerikai turistacsoport lengyel sofőrje azt mondta, a vendégek szeretnének feljutni a Várba, de a forgalomkorlátozás nagyban megnehezíti a dolgukat: „Problémát okoz a bejárás, pontosabban az, hogy minden út le van zárva, és az embereknek lépcsőzniük kell, ha fel akarnak jutni a Várba. Ez különösen nagy problémát jelent például az idősebb embereknek” – nyilatkozta Pawel Chranowski buszsofőr.

Éppen emiatt a turisztikai szakma egy része attól tart, hogy végül elfogynak a turisták a Várból. Hiába újítják fel az épületeket.

A turisztikai kormánybiztos átmeneti kellemetlenségnek nevezte az idegenvezetők problémáját. Szerinte a várszerkezet megóvását éppen annyira figyelembe kell venni, mint a turizmus érdekeit. „Nem cél kitiltani a városnéző buszokat a Várból, hanem szervezett, rendezett formában kell megvalósítani. Úgy, hogy odafigyelünk a több száz éves környezetre, a Várban lévő több száz éves struktúrákra, mint ahogyan ezt a világ számos országában egyébként csinálják” – közölte Bienerth Gusztáv.

A kormánybiztos a városnéző buszok egységesítését sem tartja kedvezőtlennek. Holott a járatokat üzemeltető négy cég közül három úgy gondolja, ha január elsejétől egyetlen vállalkozásé lesz Budapest 1,5 milliárdos turistabuszpiaca, akkor a szolgáltatás nemcsak rosszabb lesz, de drágább is. Az erről szóló közös álláspontot levélben küldték el a héten a miniszterelnöknek.

„Lassan ott tartunk, hogyha egy tízéves gyerek egy futball-labdával berúg egy ablaküveget, és a nagymama nem akarja kifizetni, akkor miniszterelnök úrnak írnak egy levelet” – reagált a főpolgármester pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján a hírre. Tarlós István szerint korai bármit is mondani a kérdésről.

A főpolgármester a Hír TV kérdésére úgy fogalmazott, művezetői nagyságrendű problémákkal nem feltétlenül akar foglalkozni. „Tudom, nem lehet azt mondani, hogy jelentéktelen kérdés, hát a fővárosban szinte semmi nem jelentéktelen, de én ebben nem kívánnék előzetes találgatásokba bocsátkozni” – mondta.

A buszos cégek egyébként egyelőre nem kaptak választ a kormányzattól. „Nekünk az is válasz lenne, ha esetleg a pályázati kiírás úgy készül el, hogy az nem egy céget hoz helyzetbe, hanem az egységesítés igénye mellett mind a négy társaság piacon tudna maradni. Egységesítés alatt azt értem, hogy megjelennek az autóbuszokon a fővárosra jellemző arculati elemek, például a főváros logója. Ezek az elvárások és kívánságok teljesíthetők akkor is, ha továbbra is több cég végzi a szolgáltatást” – nyilatkozta Toldi Annamária, a Programcentrum Kft. ügyvezető igazgatója.

A panorámabuszok üzemeltetéséről szóló pályázat kiírása a BKK feladata.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »