Hiába minden erőfeszítés, a muszlimok integrálhatatlanok

Maróth Miklós orientalista professzor a minap az M1 aktuális csatornáján, egy héttel az október 2-i népszavazás előtt egy rendkívül fontos momentumra hívta fel a figyelmet: lehet, hogy egy Európába betérő s letelepedő muszlim a munkahelyén elvégzi feladatát, de a társadalomba mégsem tud integrálódni. De vajon miért?

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Bár az iszlámnak is sokféle vallási irányzata van, de valamennyi megegyezik abban, hogy az iszlám az egyedül üdvözítő hit a világon és szokásait ki kell terjeszteni mindenhol, ahol csak lehet. Ilyetén a bevándorló muszlimok megkövetelik, hogy nem muszlim környezetük is ugyanúgy öltözködjön, étkezzen, mint ők. (Még azt is pontosan hajszálpontosan megszabja a Korán, hogy az egyes muszlim irányzatok képviselőinek milyen hosszú ruhájuk legyen.)

Hiába minden erőfeszítés, a muszlimok integrálhatatlanok. Az igazi tragédia azonban nem ez, hanem az, hogy Európa integrálhatóvá vált a muszlim világba. Svédországban leszedik a kereszteket a templomokról. És ez az integrálódás nem más, mint önfeladás – miközben megy a liberális tömegbutítás a multikulturalizmus meghirdetésével. Csakhogy, mondta Maróth professzor, az nem multikulturalizmus, hogy különböző kultúrák élnek egymás mellett, amelyek nem tudnak egymással szóba állni.(Más volt az Osztrák Magyar-Monarchia, ott volt multikulturalizmus, hiszen közös erkölcsi alap létezett, s egy magas kultúra, ami alatt virágzottak a népi kultúrák.)

Egy hét van hátra, hogy megmutassuk a nagyvilágnak, ma is igaz II. Pius pápa egykori mondása: védőbástyája vagyunk Európának. Persze ez a mostani referendum nélkül is igaz oly értelemben, hogy talán hazánk az egyetlen olyan ország kontinensünkön, ahol nem veszik le a kereszteket a templomokról és nem kötelezik az éttermeket arra, hogy ne áruljanak disznóhúst és ne csapoljanak sört. Ám ha nem állítjuk meg a hozzánk való bevándorlást, hamarosan bekövetkezhet itt is ugyanaz, ami Svédországban – Német- és Franciaországról már nem is szólva.

Meg kell mutatnunk egy hét múlva, hogy képesek vagyunk mindennemű kicsinyes pártérdekeken felülemelkedve nemet mondanunk a nemzetközi háttérhatalmak által aktívan támogatott bevándorláshullám tovagyűrűzésére. Közmondásosan a bölcs a másik, az okos a saját kárán tanul, a buta viszont a sajátján sem. Az, hogy ezer éven át megmaradtunk, bölcs mivoltunknak volt köszönhető. Ne hagyjuk, hogy ez pont most másképpen legyen!


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »