Hiába minden, Dárdai nem bírt a Bayernnel

Hiába minden, Dárdai nem bírt a Bayernnel

Dárdai Pál Herthája 3-0-ra kikapott a két száz százalékos csapat összecsapásán a Bundesliga 4. fordulójában. A Bayern München ellen játékosként sikeresebb meccseket vívott Dárdai, edzőként már rosszabb a statisztikája, hiszen eddig gólt sem tudott lőni csapata a bajor sztárcsapatnak.

A Hertha BSC az első  három fordulóban három győzelemmel kezdte a bajnokságot, ezzel klubrekordot elérve holtversenyben az első helyről várhatta a Bayern München elleni rangadót.

Dárdai a találkozó előtt a José Mourinho által feltalált buszparkolásról beszélt, mint lehetséges győztes taktikáról a Bayern München ellen, de azt is elmondta, hogy Carlo Ancelotti csapatának rossz napot kell kifognia ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélyük a pontszerzésre.

Túlzás lenne azt állítani, hogy rossz napot fogtak volna ki a müncheni világsztárok, ráadásul a betonvédekezés sem jött össze Dárdai legénységének, hiszen már három perc alatt két gólt szerezhetett volna a Bayern. A 14. percben aztán Franck Ribéry cselezett ki három játékost a berliniek tizenhatosán belül, és megszerezte a vezetést.

Próbálkozott ugyan kontrákkal a Hertha, de nem tudtak mit kezdeni a Bayern nyomásával, a félidőben 74-26-ra állt labdabirtoklási arány a hazaiak javára. A második játékrészben nem történt csoda, a játék képe nem változott semmi, kivéve az eredményt. Előbb Thiago használt ki egy csúnya védelmi hibát, majd pár perccel később a fél éves kihagyás után visszatérő Arjen Robben talált be Jarstein hálójába. A végeredmény 3-0, így továbbra is várat magára Dárdai első győzelme a bajorok ellen edzőként.

Győzködéstől a győztes gólig

Dárdai Pál és a Bayern München közös történelme viszont már az ezredforduló előtt elkezdődött, ráadásul igen eseménydúsan. 1998-ban, az akkor 22 éves magyar középpályás már egy 3-0-s diadalt ünnepelhetett a fővárosiakkal a bajorok ellen. Három évvel később, 2001 decemberében pedig utolsó percekben lőtt győztes góllal vette ki a részét a Bayern-verésből.

Két ezelőtt egyébként Uli Hoenses és a München minden követ megmozgatott, hogy a fiatal Dárdait a csapathoz csábítsa. Ottmar Hitzfeld, a bajorok legendás vezetőedzője a Hertha akkori pályaedzőjét (egy bizonyos Bernd Storckot), és Dárdai feleségét, Mónit felváltva győzködte telefonon, míg magának a középpályásnak csillagászati összeget kínált Uli Hoeness. Dárdai erről maga vall a nemrég megjelent önéletrajzi kötetében, a Pál könyvében.

Végül egy álmatlan éjszaka után másnap felhívta a Bayern vezetőit, és visszautasította az ajánlatot, innentől a többi pedig történelem. Összesen 14 évjátékosként a Hertha BSC kötelékében, ahol Bundesliga-klubrekorder lett, Berlin egyik legnépszerűbb embere, 2015 februárjától pedig szeretett csapata vezetőedzője – a vártnál nagyobb eredményességgel.

A Bayern elleni mérlege összességében egyébként játékosként is negatív volt Dárdainak, és edzőként sem tudta eddig legyőzni a német rekordbajnokot – hiába a történelmi bajnoki rajt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »