Hiába kér, nem kap plusz pénzt Miskolctól a Diósgyőr

Hiába kér, nem kap plusz pénzt Miskolctól a Diósgyőr

Megismételt taggyűlést tartott szerdán a DVTK-t működtető DFC Kft. A város részéről – ezúttal nem dr. Kriza Ákos polgármester, hanem dr. Kiss János alpolgármester jegyezte az eseménnyel kapcsolatos közleményt Elkezdődött a párbeszéd a szurkolók és a klubtulajdonosok között címmel. Ebben többek között – mint a Boon.hu cikkéből kiderül – ez állt:

“A DFC Kft. mai taggyűlése előtt vállaltuk, hogy a Diósgyőr-szurkolók, illetve egyesületük javaslatait önkormányzatunk és a Miskolc Holding Zrt. nevében képviselni fogjuk tulajdonosi körben is. Örömünkre szolgál, hogy a DSZK Egyesület javaslatai közül kettőt – a belvárosi jegyértékesítés lehetőségét, illetve az iskolás csoportok meccslátogatásának ügyét – a tag­gyűlés el is fogadta. (…) A másik kettőt, a klub gazdasági és szakmai döntéseinek átláthatóságát biztosító,
az önkormányzat által felajánlott 2 százalékos szurkolói tulajdonlás ügyét és a jegyáraknak a csapat teljesítményéhez kötött felvetését sajnos a többségi tulajdonos nem szavazta meg.”
Az is a közleményben állt, hogy

Hírdetés

a többségi tulajdonos újabb tőkeemelési javaslatával

kapcsolatban a taggyűlésen elmondták: ez idáig, a klub jelenlegi gazdasági helyzetét előidéző döntéseket csak és kizárólag a Borsodsport Invest Kft. képviselői, a kisebbségi tulajdonos megkérdezése nélkül hozták meg.

“Mindezek ellenére városunk, illetve a Miskolc Holding Zrt. az országban példa nélküli módon a klubfejlesztés és labdarúgó akadémia kialakítása érdekében 2013-ban, 2014-ben és 2017-ben összesen 564 millió forinttal vett részt a futballklub stabilitását biztosító tőkeemelésekben. Ezen tőkeemelési folyamattal összefüggésben több ingatlan átruházása is megtörtént.”
Nyolc év alatt összességében 1,45 milliárd forintot, átlagosan évi 181 milliót juttattak a klubnak, erre hivatkozva sem lesz most tőkeemelés.
A DFC Kft. vezetése nem reagált a város által közöltekre – olvasható a cikkben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »