Hiába fizetett 17 milliárdot az állam, bérlő maradt

Hiába fizetett 17 milliárdot az állam, bérlő maradt

Birtokon belül lett bérlő a magyar állam a Hungexpón. A vásárváros pavilonjainak használatáért a katolikus világkongresszus, majd a vadászati világkiállítás idején is fizetni kell – írja a Hír TV online változata.

A Hungexpót üzemeltető céget a 2000-es évek második felében privatizálták a franciáknak, de az Orbán-kormány visszavásárolta a társaságot több mint 17 milliárd forintért. Csakhogy a pavilonokat 2035-ig bérbe adták egy francia tulajdonú cégnek, amelynek az állam kénytelen fizetni, ha a katolikus világkongresszushoz és a vadászati világkiállításhoz használni szeretné a vásárközpontot. Ezt Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója is megerősítette a Hír TV-nek.

Hírdetés

A Hungexpo megközelítésén 4 milliárd forintból javíthatnak, ez két villamosvonal meghosszabbítását jelentené.

„Két csarnokkal fogunk kiegészülni, illetve az egyiket alkalmassá tesszük, konferenciák befogadására is” – tette hozzá Ganczer Gábor.

Hogy mindez pontosan mennyibe kerül majd, egyelőre nem tudni. A költségeket a francia bérlő és a magyar állam közösen állja majd. A 2020-as eucharisztikus világkongresszus, illetve a 2021-es vadászati világkiállítás rendezési költségei ugyanúgy megemelkedhetnek, ahogy a tavalyi vizes világbajnokság is megdrágult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »