Hiába dühösek az emberek, újabb járatritkításról döntöttek

Hiába dühösek az emberek, újabb járatritkításról döntöttek

További 11 ezerrel csökkenti a városvezetés a szegedi helyi buszjáratok éves megtett kilométerét. A másfél hónappal ezelőtt átalakított szegedi buszközlekedésben először 20 buszjáratot szüntettek meg, ám hiába érkeznek folyamatosan a lakossági panaszok, a korábbi 150 ezer kilométernyi csökkentés után újabb járatritkításról döntött az önkormányzat.

„Mindig ezzel a trükkel élnek, hogy kicsit vagy nagyobb mértékben módosítanak a járatok útvonalán, ezáltal leesik az utasforgalom, így a maradék 10-20 ezer kilométert finomhangolás címszóval ki tudják vonni a szegedi buszközlekedésből” – mondta Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

A bizottsági ülésen is heves vita alakult ki. A pártok képviselői egymást vádolták politikai hangulatkeltéssel.

„Az a kétezer ember, aki ezt az igényt előterjesztette, az sem pártpolitikai célból jött, és rohadtul nem érdekli, az, hogy milyen párt érdekében beszél az elnök úr, vagy én, egy dolog érdekli őket, a 76-os busznak az útvonala” – jelentette ki Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. önkormányzati képviselője.

A városvezetés szerint a járatcsökkentésre az állami normatívák folyamatos csökkenése miatt volt szükség, ami több százmillió forint kiesést jelent Szegednek.

„Menetrendi változtatást a nyári időszakban célszerű bevezetni, kisebb az utasszám, és könnyebben szokják meg az emberek, ha úgy tetszik. Tehát ezekkel a változásokkal alapvetően a bevételi oldalon megjelenő változásokat próbálta kompenzálni az önkormányzat” – így Nagy Sándor, az Együtt városfejlesztési alpolgármestere.

A városvezetés korábban azt nyilatkozta, figyelembe veszik a lakossági panaszokat, a mostani döntés értelmében mégis tovább csökkentik a járatokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »