Heves esőzés és havazás sújtja Amerikát

Heves esőzés és havazás sújtja Amerikát

Számos utat elmosott a víz, több ezer embert ki kellett telepíteni Kaliforniában és Oregonban. Argentínában az áradások halálos áldozatokat is követeltek, a Dakar-ralit félbe kellett szakítani.

Szinte már csak a Szentlélek tartja fent az egyik domboldalon épült házat Hollywoodban. A közelmúlt heves esőzései ugyanis kikezdték a talajt és alámosták az épületet. A házban élő párt evakuálták.

„Öt évig szárazság volt, ami megölte a földet egyben tartó növényzetet. Ráadásul most hirtelen nagyon sok eső esett, és az olyan meredek hegyoldal, mint ez itt, nem volt képes elég gyorsan felszívni a vizet, ezért egyszerűen leomlott” – közölte a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

A helyzet azért is veszélyes, mert a ház alatt egy forgalmas út vezet, amelyet a lehulló épületrészek egyszer már eltorlaszoltak.

Heves esőzések és havazások sújtják Kalifornia más részeit, valamint Oregont is. Az áradások több vidéki települést elárasztottak. A farmokon az emberek kétségbeesetten próbálták menteni állataikat.

Áradások és földcsuszamlások pusztítanak Argentínában is. Több ember életét vesztette. A zord időjárás miatt a Dakar-rali útvonalát is lerövidítették, egy napot pedig teljesen töröltek a programból. Az egykor afrikai ralit 2009 óta rendezik meg Dél-Amerikában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »