Hétvégi vesztegzárat hirdettek Lisszabonban és térségében a koronavírus-járvány terjedése miatt

Lisszabonban és térségében a koronavírus-járvány terjedése miatt a helyi lakosok péntek délután három, illetve hétfő reggel hat között nem hagyhatják el a területet a következő hetekben, és a beutazás sem engedélyezett. Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig lesz érvényben az intézkedés, írja az MTI a portugál kormány közlése alapján. 

A tízmillió lakosú Portugáliában pár napja hirtelen ugrást tapasztaltak az új fertőzések számában: keddről szerdára 1350-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, ami február óta a legnagyobb emelkedés. A legtöbb új esetet Lisszabonból és környékéről jelentették.

Hírdetés

Vieira da Silva kormányszóvivő szerint a lisszaboni járványügyi mutatók a koronavírus elsőként Indiában felfedezett, delta variánsa miatt romlottak. A variáns Nagy-Britanniában is sebesen terjed, ahonnan alig egy hónapja beutazhatnak a látogatók Portugáliába.

Tudjuk, hogy az utazási korlátozás nem könnyű, és ez nem az, amit az emberek akarnak, de szükségesnek érezzük bevezetését, hogy megvédjük az ország többi részét

– mondta a beutazás tiltásáról sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »