Hétvégi hírösszefoglaló: Szörnyű gyilkosság Kárpátalján

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak a hétvégén (október7-9.). Szörnyű gyilkosság Kárpátalján, az ukránok megcsinálták a világ legjobb közlekedési lámpáját, szörnyű baleset történt Kárpátalján, autótolvajt fogtak a Beregszászi járásban, újraszámolják a szubvenciót, szuvenír pénzzel fizettek ki egy ukrán nyugdíjast a bankban, 74 csomag csempészcigarettát akart Magyarországra szállítani egy ukrán állampolgár.

Szörnyű gyilkosság Kárpátalján

Október 7-én egy volóci járási falu lakosa bejelentéssel fordult a rendőrséghez, miszerint holtan találta unokahúgát. A rendőrség azonnal kiérkezett a helyszínre, ahol az ágyban találtak rá a 42 éves nő holttestére. A nő testén késszúrás nyomait fedezték fel.

Az ukránok megcsinálták a világ legjobb közlekedési lámpáját (fotók)

A Redditre feltöltött fotón jól látszik, mennyire hasznos megoldást csináltak az ukránok. A kereszteződésben ugyanis nemcsak maga a lámpa, de az egész tartóoszlop pirosan – illetve zölden – világít, így aztán még az is észreveszi, aki épp nagyon elbambul.

Szörnyű baleset történt Kárpátalján, többen megsérültek

Kárpátalján, a Kijev-Csap autóúton hátborzongató közlekedési baleset történt. Szalagkorlátnak ütközött, felborult, majd a szembejövő sávba került egy mikrobusz, ahol egy másik járművel is összeütközött.

Autótolvajt fogtak a Beregszászi járásban

Egy 48 éves balazséri lakos tett bejelentést a Beregszászi Járási Rendőrkapitányságon, miszerint az éjjel ismeretlenek behatoltak az udvarára, és ellopták a Lada típusú személygépkocsiját (VAZ 2107). A tulaj a slusszkulcsot az autóban hagyta.

Újraszámolják a szubvenciót

Októberben megkezdődött a szubvenciók felszámolása a fűtési idényre, jelentette be sajtótájékoztatóján Hanna Morozjuk.

A megyei munkaügyi és szociális védelmi főosztály vezetője elmondta, akik eddig nem tették meg, októbertől fordulhatnak a lakhelyük szerinti illetékes osztályhoz a rezsitámogatás kérelmezése végett.

Szuvenír pénzzel fizettek ki egy ukrán nyugdíjast a bankban

Az ukrajnai Lemberg megyében található Szokal városban az egyik nyugdíjas férfit szuvenír pénzben kapta meg nyugdíja egy részét.

74 csomag csempészcigarettát akart Magyarországra szállítani egy ukrán állampolgár

A csempészkísérlet az asztélyi határátkelőhelyen zajlott le. A vámellenőrzés során egy 2001-es kibocsátású Mercedes Sprinter típusú mikrobuszban a munkácsi határőregység munkatársai rejtett csempészcigarettára bukkantak.

Kezdetét vette a fűtési szezon Kárpátalja négy járásában

A járási államigazgatások elfogadtak egy határozatot melynek értelmében az időjárási körülmények és a levegő hőmérsékletének csökkenése miatt kezdetét veszi a fűtési szezon.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »