Hétvégi hírösszefoglaló: Egy doboz cigaretta 80-90 hrivnyába fog kerülni, korrupt igazgatónőt tartóztattak le Kárpátalján

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak a hétvégén (október 14-16.). Egy doboz cigaretta 80-90 hrivnyába fog kerülni Ukrajnában, korrupt igazgatónőt tartóztattak le Kárpátalján, Moszkal: Kárpátalja Ukrajna része volt, az ma, és lesz a jövőben is, hatalmas pofont kaphat Fehéroroszországtól Ukrajna, autók szélvédőjét károsította meg fényes nappal egy elmebeteg férfi Beregszászban, drónháború az ukrán-magyar határon.

Egy doboz cigaretta 80-90 hrivnyába fog kerülni Ukrajnában

A dohány árucikkekre kivetett forgalmi adó növelése az egyik feltétele az Európai Unióval történő közös együttműködésnek. Azt tervezik, hogy 2024-ig Ukrajnában  egy doboz cigaretta forgalmi adóját 1,8 euróig megemelik. A Miniszteri Kabinet ezáltal nemcsak pótlólagos bevételekre számít a költségvetés számára, hanem arra is, hogy az ukránok élete emiatt 10 évvel meghosszabbodik.

Korrupt igazgatónőt tartóztattak le Kárpátalján

A tanintézménybe való felvételért az intézmény igazgatónője 500 dollár kenőpénzt követelt. A közvetítő a nő férje volt.

Moszkal: Kárpátalja Ukrajna része volt, az ma, és lesz a jövőben is

„A megye Ukrajna része volt, az ma, és lesz a jövőben is. Kárpátalján nincs szeparatizmus vagy ukránellenes hangulat” – jelentette ki Moszkal kommentálva Mihajlo Rivisznek, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökének egy helyi tévécsatornának adott interjúját, amely vegyes reakciókat váltott ki a közvéleményből.

Hatalmas pofont kaphat Fehéroroszországtól Ukrajna

Abban az esetben, ha Fehéroroszország maximálisan megerősíti Ukrajnával közös határvonalát, Kijev véglegesen elveszítheti a Független Államok Közösségének (FÁK) országaival kialakított kereskedelemi kapcsolatait.

Autók szélvédőjét károsította meg fényes nappal egy elmebeteg férfi Beregszászban

A férfi minden látható ok nélkül egy késsel elkezdte megrongálni a parkoló autók szélvédőjét.

Drónháború az ukrán-magyar határon

Csap közelében az ukrán rendőrök őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárságú férfit, aki egy cigarettákat szállító drónt irányított volna át Magyarország területére. A drónháború egyre komolyabbá válik, a csempészek mellett a NAV és az ukrán vámszolgálat is egyre több távirányítású repülőeszközt vet be.

Turcsinov: Európában Ukrajna hadserege az egyik legerősebb

Olekszandr Turcsinov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az Istenszülő oltalma (Pokrova) ünnepének és az Ukrajna védői napjának alkalmából üdvözölte az állam védőit, valamint megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg Európa egyik leghatékonyabb hadseregévé vált.

Az IMF a termőföldek eladásának megkezdésére ösztönzi Ukrajnát

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azon követelménye, hogy Ukrajnának el kell kezdenie a termőföldek eladását, azzal van összefüggésben, hogy az országnak hatalmas tartozásai vannak a hitelezőkkel szemben.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »