Hétvégi házban tárolták a kábítószert

Hétvégi házban tárolták a kábítószert

Hétvégi házban tárolták a kábítószert

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 34 éves L. Tamás és társa, a 29 éves S. László ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak amfetamin és ecstasy típusú kábítószert árultak Kazincbarcikán és környékén.

Hírdetés

A KR NNI munkatársai 2018. október 5-én, a kora esti órákban éppen drog átadása közben érték tetten őket és vásárlójukat a városban, azonban L. Tamás a rendőröket meglátva elmenekült a helyszínről.

A nyomozók elrendelték a férfi körözését és kutatást tartottak a kábítószer deponálására használt házban. Ennek alkalmával az épületben 400 gramm amfetamint (speed-et), valamint közel 1200 ecstasy tablettát találtak és foglaltak le. Az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint a tabletták MMC-t és MDMA-t tartalmaznak. A lefoglalt anyag feketepiaci értéke mintegy 3 millió forint.

A Készenléti Rendőrség járőrei a szökésben lévő L. Tamást 2018. október 7-én, este, az M1 autópálya győri lehajtója előtt vonták intézkedés alá. A férfi külföldre igyekezett, ott akart elrejtőzni a hatóságok elől. A rendőrök elfogták, majd előállították L. Tamást, akit – S. Lászlóhoz hasonlóan – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vettek.

A két férfi letartóztatását 2018. október 8-án rendelte el a bíróság – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »