Hétvégére elromolhat az idő

Vasárnapra nagy esőt mondanak, és a legmagasabb hőmérséklet is csak 18 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben többnyire napos idő várható, majd a déli óráktól északon egyre több gomolyfelhő képződik, illetve késő délutántól a nyugati, északnyugati országrész fölé zárt felhőzet húzódik. Kora délutántól északon, estétől nyugaton, délnyugaton is elszórtan zápor, zivatar valószínű. A többnyire délnyugati szél sokfelé élénk lesz, illetve zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Péntek éjszaka, reggel erősen felhős idő lesz, majd délelőttől északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A Tiszántúlon késő délután süthet ki a nap. Kezdetben főként északon és nyugaton, délután délen és keleten több helyen várható zápor, helyenként zivatar. A nyugatias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatarban viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szombaton kezdetben többnyire napos idő várható, majd délután északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól főként északon szórványosan zápor, zivatar valószínű. A délnyugati szél többfelé megerősödik, illetve zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős időre számíthatunk, csak kevés napsütés lehet, sokfelé várható zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Hétfőn a rövid napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé valószínű zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »