Hétvégenként történik a legtöbb közúti baleset

Hétvégenként történik a legtöbb közúti baleset

BESZTERCEBÁNYA. A hétvége folyamán történik a legtöbb alkohol hatása alatt bekövetkezett közúti baleset – tájékoztatott a Besztercebányai Kerületi Rendõr-fõkapitányság szóvivõje, Petra Kováèiková, aki szerint ebben a tekintetben a hosszú hétvégék és az ünnepnapok a legrizikósabbak.

„Hozzávetõleg minden tizedik közúti balesetet okozó gépkocsivezetõt alkoholfogyasztáson érnek“ – mondta el Besztercebányai Kerületi Rendõr-fõkapitányság szóvivõje, Petra Kováèiková.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság egyrészt ebbõl az okból kifolyólag szervezte meg a Szlovákiai Sör- és Malátagyártók Szövetségével (SZVPaS), illetve a közlekedési minisztérium Közlekedésbiztonsági Osztályával (BECEP) karöltve a Felelõsség Napja elnevezésû, szeptember 17-ig tartó közlekedésbiztonsági akció hatodik évadát.

„Az akció lényege ráhatni a gépkocsivezetõkre, hogy vezetés elõtt tartózkodjanak az alkoholfogyasztástól. A Felelõsség Napjának egy országos szintû közlekedésbiztonsági megelõzõ akció is részét képezi, amely a teljes hosszú hétvége során tart“ – tájékoztatott Petra Kováèiková rendõrszóvivõ.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »