Hétvégén Magyarországra koncentrál az autóipar

Magyarország autóipari teljesítménye szempontjából nagy jelentőség van az olyan rendezvényeknek, mint a hétvégén a Hungaroringen zajló kamion Európa-bajnoki verseny – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A helyszínen tekintette meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kamion Európa-bajnoki versenysorozat magyarországi állomásának harmadik futamát Mogyoródon, a Hungaroringen, ahol és díjakat adott át a dobogósoknak.

“Az autóipar Magyarország teljes feldolgozóipari kibocsátásának 31,5 százalékát tudhatja a magáénak, ezért kijelenthető, hogy az autóipar a hazai gazdaság zászlóshajója” – mondta a politikus.

A tárcavezető hozzátette: ezért különösen fontos, hogy a mostanihoz hasonló presztízsű rendezvényeknek adhat otthon Magyarország. “Ilyenkor néhány napra vagy egy egész hétvégére az autóipari szereplők érdeklődésének középpontjába kerülünk, most például itt gyűltek össze azok a beszállító vállalatok, amelyek Magyarországon tevékenykednek, s a nehézgépjárművek gyártásához szállítanak be alkatrészeket” – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország az autóiparon belül a személygépkocsi-gyártásában teljesít jelenleg a legjobban, a következő cél a busz- és nehézgépjármű-gyártásban elérni hasonló teljesítményt. Véleménye szerint ez mind hozzáadott érték, mind pedig munkahelyteremtés szempontjából nagy ugrás lenne az ország számára.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »