Hétvégén irány Visegrád, irány a középkor!

Hétvégén irány Visegrád, irány a középkor!

Lovagok, zsoldosok, íjászok, táncosok és zenészek szállták meg immáron 32. alkalommal Visegrádot. Szállja meg Ön is.

Már három évtizede rendezik meg Visegrádon hazánk egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat.
 
Gyalogos és lovas lovagi tornák, íjászbemutatók, versenyek, egy komplett várostrom, solymász- és táncbemutatók, rengeteg zenész, táncok, és persze vásár. A háromnapos rendezvényen nyolc országból, közel 1000 fellépő szórakoztatja a középkor iránt érdeklődő közönséget.
 
A világ legjobb lovasijásza, Kassai Lajos és csapata, a felvidéki Fekete Sólyom Íjászklub, a Vermes lovasijász törzs, a Sereghy törzs, az Északi Gárda, Haramza Márk, olasz zászlósok Lancianóból, a Memento mori Csehországból, a Szent György Lovagrend, a Primavera táncegyüttes, a lengyel Tarnówi lovagok, a szerb Svibor Lovagrend, a szlovén Gasper Lambergar lovagjai, és persze a házigazdák, a Visegrádi Szent György Lovagrend dobos csapata, az Apródképző és a királyi solymászok. A tornákon fellép a kisújszállási Szabad Lovagok Rendje lovag Pádár Gyula vezetésével, a Börzsöny Nehézgyalogság Szobról, a Diósdi Történelmi Bajvívó Egyesület, a Fekete Hollók Rendje Kaposvárról, a Hunyadiak Udvarháza Debrecenből és a szegedi Oroszlánszív Lovagrend.
 
A lovagi játékok mellett gyakorlatilag folyamatosan játszanak a zenészek is: többek között a cseh Remdih, a Misztrál, az Agyagbanda, a Susato Régizene Együttes, az Aranyalma, a Szelindek, és persze a Hollóének Hungarica játszik a színpadokon, vagy csak egyszerűen a vásárban az úton.
 
Aki csak teheti, hétvégén látogasson el Visegrádra, az év egyik legjobb fesztiváljára.

A Susato Régizene Együttes

A Hollóének Hungarica az utcán

A Szelindek

Károly Róbert és a királyné

A bevonulás

A cseh Remdih zenekar

Kassai Lajos a földön

és Kassai Lajos lovon

Sólyom röptetés is lett volna, de Sanyi, az egyébként tojó máshogy gondolta

Olasz zászlósok Lancianóból

a derék lengyel Tarnówi lovagok finoman szólva sem kímélték egymást és magukat

A lovagi játék végeztével a torna szépét is ki kellett szabadítani egy komplett ostrom keretében


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »