Hétmilliárdot szórtak el a minisztériumok fél év alatt

Fél év alatt több mint hétmilliárd forintot költöttek a minisztériumok politikai reklámra és reprezentációra. Az éllovas Rogán Antal és a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

7,2 milliárd forintot költöttek politikai reklámra és reprezentációra a minisztériumok, az általuk felügyelt cégek, illetve háttérintézmények a Hír TV összesítése szerint. A tárcákat a szocialista Mesterházy Attila kérdezte végig, a válaszok megtalálhatók a parlament honlapján.

A listát a sajtóban csak propagandaminisztériumként emlegetett Miniszterelnöki Kabinetiroda vezeti, Rogán Antal tárcája a hozzá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatallal közösen közel négymilliárd forintot költött. Az összeg nagy részét a bevándorlás elleni kampány és a földárverések népszerűsítése emésztette fel.

A 7,2 milliárd forintban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium reklámkiadásai nincsenek benne. Seszták Miklós tárcája volt az egyetlen, amely megtagadta a választ Mesterházy Attilától arra hivatkozva, hogy a kért adatok a kormányzati portálon kibogarászhatók.

Hétmilliárd forint egyébként egy magyar kisváros éves költségvetésének háromszorosa.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »