Hétköznap 30 feletti maximumok várhatók, a jövő hét végére elromlik az idő

A következő napokban ismét sok lesz a napsütés, és melegszik az idő: visszatérnek a 30 Celsius-fok feletti maximumok. A hétvégén viszont újabb hidegfront várható záporokkal, lehűléssel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn és kedden is többnyire sok napsütés várható, csapadék nem lesz, és a szél is csak néhol élénkül meg. Hétfőn a leghidegebb órákban általában 11–17 fok lehet, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben akár 9, 10 fokot is mérhetnek, napközben 23–28 fokig melegszik a levegő. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 8–17, a legmagasabb hőmérséklet 26–30 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A minimum-hőmérséklet szerdán 11–17, csütörtökön 12–17 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 27–31, csütörtökön 28–32 fok között alakulnak.

A több-kevesebb napsütés mellett pénteken sem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 14–19, a legmagasabb 28–33 fok között valószínű.

Szombaton északnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Nagy területen megerősödik a szél is, néhol, illetve a zivatarok környezetében viharos széllökések előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 15–20 fok lehet. Napközben északnyugaton 25, délkeleten 33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is többfelé erős lesz a szél. Emellett még előfordulhat szórványosan eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 13–18, a legmagasabb hőmérséklet 22–27 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »