Hétfőtől nyitnak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai

Hétfőtől nyitnak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai

Április 12-től, hétfőtől kinyit minden óvoda és minden alapiskola alsó tagozata. Továbbra is nyitva vannak a speciális iskolák, az egészségügyi szakközépiskolák, a középiskolák végzős évfolyamai és más oktatási intézmények. Továbbra is folyhat az oktatás az öt diákból és a pedagógusból álló kis csoportokban, ott, ahol a távoktatást nem tudják megoldani.

Továbbra is érvényes, hogy a szülőket tesztelni kell, valamit a felső tagozatos, és az ennél idősebb tanulókat is. „Minden gyerek újra járhat óvodába és az alapiskola alsó tagozatára. Ha tovább javul a helyzet, fokozatosan megnyitjuk a felsőbb évfolyamokat is” – mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

Hírdetés

Az iskolai szemafor automatikusan elindul, és ha a nyitás után fertőzöttet találnak, a fenntartóval és a regionális közegészségügyi hivatallal való egyeztetés után bezárhatják az érintett osztályt, vagy az iskolát.

A szülők, illetve a felső tagozatos alapiskolások és a középiskolások tesztelése kötelező.
A további információkat április 12-én, hétfőn teszik közzé, az oktatási minisztérium arról is tájékoztatni fog, hogyan fognak működni az iskolák április 19-től.

(tasr)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »