Hétfőtől is csak pótlóbusz jár a 3-as metró balesete miatt egy szakaszon

Hétfőtől is csak pótlóbusz jár a 3-as metró balesete miatt egy szakaszon

A Kőbánya-Kispestnél történt metróbaleset helyreállítási munkálatai zajlanak napokig.

Előre láthatóan ezen a héten hétköznaponként pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomások között közlekednek – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint péntek éjszaka az M3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A közlekedési vállalat jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. A baleset műszaki következményei miatt 2022. január 24-től, hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon: a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni.

Hírdetés

Az M3-as metróvonalon az alábbiak szerint lehet utazni január 24-től a helyreállítási munkák befejezéséig hétköznapokon:

  • Újpest-központ és a Lehel tér között metróval,
  • a Lehel tér és a Nagyvárad tér között, az M3-as metrópótló autóbusszal,
  • a Nagyvárad tér és Határ út állomások között metróval,
  • a Határ út és Kőbánya-Kispest állomások között pedig az M3-as metrópótló autóbusszal.

Közölték, az utazás megtervezéséhez a megváltozott helyzetben is érdemes az új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »