Hétfőn tárgyal az MKP és a Most-Híd. Itt a részletek

Információink szerint hétfőn délelőtt 11.00 órakor  került sor a MKP és a Most-Híd közöti tárgyalásra. Az egyeztetést a Most-Híd kezdeményezte, miután múlt héten az MKP Országos Elnöksége is tárgyalásokat helyezett kilátásba.

 

A Körkép.sk úgy tudja, a Bugár Béla által írt levél tegnap érkezett meg az MKP székházba és háromfős küldöttséget javasol.

 

Mint ismert, az MKP-nak 4,04 százalékot szerezve harmadszor sem sikerült bejutnia a parlamentbe, ugyanakkor sikerült egyben tartania a 105 ezres tábort, az eredmények pedig azt mutatják, hogy a magyarok között már többségük van.

 

A Most-Híd ha lehet, még nehezebb helyzetben van. Amennyiben kormányra lép a nacionalista, magyarellenes SNS-szel, magyar választói könnyen elfordulhatnak Bugártól, akinek nehéz lesz lemosnia magáról, hogy gazdasági érdekek és a hatalom miatt szembe megy saját elveivel.

 

Az MKP tárgyalódelegációját vélhetően a pártot Berényi József lemondása után formálisan vezető Szigeti László, valamint a két legtöbb karikát szerzett Bárdos Gyula és Menyhárt József képviselheti. A Most-Híd részéről feltételehzetően Bugár Béla, Simon Zsolt és Solymos László lesz ott a találkozón, melynek helyszíne a Most-Híd székháza.

 

Téma, a választások után kialakult helyzet, valamint a következő, megyei választások előtti esetleges közös fellépés.

 

Simon tegnap este bejegyzést tett közzé, melyben elutasítja az SNS-szel és a Smerrel való koalíciót. Blogjában ezt írta: “El kell utasítani minden szinten az együttműködést olyan egyénekkel és politkiai tömörülésekkel, akik kiűzték Malina Hedviget az országból, semmibe vették a peredi népszavazást, leköpték a Kossuth szobrát Rozsnyón, vagy fajgyűlöletet és a kollektív bűnösség elvét terjesztve politizálnak!”

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: illusztrációs felvétel


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »