Hétfőn indul a Jobbik konzultációja

Elkezdődik a Jobbik Valódi nemzeti konzultációnak nevezett akciója. A párt hétfőn küldi ki a kérdőíveket, terveik szerint minden háztartásba jut majd egy. Vona Gábor pártelnök megfogalmazta, azért csúszott a konzultáció, mert meg akarták várni, hogy véget érjen a népszavazási kampány. A kérdőív az egészségügy, az oktatás és a korrupció ügyében tartalmaz kérdéseket.

Hétfőn kezdődik a Jobbik Valódi nemzeti konzultációja – jelentette be Vona Gábor Gyöngyösön. A pártelnök a konzultációjukkal kapcsolatos utolsó lakossági fórumát tartotta meg Dúró Dóra oktatáspolitikussal és Rig Lajos egészségpolitikussal. A Jobbik még év elején hirdette meg az akciót, eredetileg augusztus végére ígérték, hogy kiküldik a kérdőíveket, de csak október 10-én adják azokat postára.

Vona Gábor elismerte, hogy korábbra ígérték a konzultációt, de a késlekedést azzal magyarázta, hogy minden a migrációról és a kvótáról szólt és nem akartak „zavart az erőtérben”, az állampolgárokat nem akarták terhelni a kérdőívekkel. A pártelnök kérdésünkre elmondta: senkinek nem kell aggódnia, aki visszaküldi az íveket, mert teljes lesz az anonimitás, ebben a Nemzeti Adatvédelmi Hatósággal is egyeztettek. Hozzátette: több lakossági fórumon és szakmai egyeztetésen vannak túl, most az embereken a sor, hogy elmondják véleményüket. Az adatok feldolgozása után nemcsak kormányprogramjukhoz használják fel a válaszokból született eredményt, hanem módosító javaslatokat is szeretnének benyújtani az Országgyűlésnek.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő elmondta: több millió levelet küldenek ki, céljuk az, hogy minden háztartásba eljussanak. Mint fogalmazott, az oktatás, az egészségügy és a korrupció az a három terület, ahol a legakutabb a probléma Magyarországon, amit véleménye szerint mindenki a saját bőrén is tapasztal. Hozzátette: a makroszámok ismeretében azt lehet látni, hogy az oktatásra fordított összeget nézve sereghajtók vagyunk az OECD-országok között, regionális összehasonlításban az egészségügyre is Magyarország költi a legkevesebbet, ezzel szemben a korrupciót nézve a nemzetközi listákon rosszabb az ország megítélése.

A kérdőíven szerepel majd Vona Gábor bevezetője, amelyben azt fogalmazza meg az embereknek, hogy a Jobbik miért is indította a Valódi nemzeti konzultációt és hogy mi azzal a célja. Az interneten fellelhető dokumentumban a pártelnök arról ír, hogy olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek az egész magyar társadalom jövőjét meghatározzák. Véleménye szerint a Jobbik a jelenlegi kormánypárt egyetlen lehetséges kihívója, majd a közös építőmunkához kéri az emberek segítségét. A kérdések közül öt az egészségüggyel, öt az oktatással, négy pedig a korrupcióval foglalkozik.

Szintén hétfőn indítják el az internetes oldalukat, ahol elektronikusan is ki lehet majd tölteni a kérdőívet. A párt egyelőre a sajtó elől is titkolja a Valódi nemzeti konzultáció kérdéseit, Vona Gábor azt mondta, azokat hétfőn hozzák nyilvánosságra.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »