Hétfőn elindult Andy Vajna Romániában bejegyzett mozicsatornája

Hétfő este 9 órakor Brad Pitt-tel és a Z világháborúval elindult a TV2 csoport nyolc új, közpénzen vett, de Romániában adózó kábelcsatornájának egyike, a Mozi+.

A román médiahatóság engedélyezte, hogy Andrew G. Vajna három meglévő és öt tervezett tévéadója Romániából sugározzon műsort. A Chili TV, az Izaura TV, a Joy TV, a Kiwi TV, a Mozi+, a Prime, a Super TV2 és a Zenebutik csatornák romániai bejegyzését Vajna Romániában alapított cége, a S.C. CEE Broadcasting Co. Srl. kérvényezte.

A döntés miatt Vajna rengeteg pénzt spórolhat, noha a filmügyi kormánybiztos több milliárd forint rövid és hosszú lejáratú hitelt kapott az állami tulajdonú Eximbanktól, hogy tévét vásárolhasson, és azt fenntarthassa. A lépés miatt egyébként több százmillió forintot bukik majd a magyar állam… Egy megátalkodott honfitársunk szerint az a bizonyos hitel, amelynek összege 11 milliárd forint körül lehet, soha nem lesz visszafizetve… Andy Vajnával kapcsolatban a miniszterelnök nemrégiben azt mondta, hogy több Andy Vajna kellene! Isten őrizz miniszterelnök úr, van már belőle, illetve belőlük pont elég! A magyar társadalomra fordított összegnek kellene sokkal többnek lennie, nem a Vajna-félékre! Soha ilyen népes és ilyen rettenetesen sokba kerülő kormánya még nem volt Magyarországnak!

Budapesten öt kaszinót üzemeltet Andy Vajna, és ő a filmügyi kormánybiztos. Kaszinó működik Debrecenben is, ott Szima Gábor milliárdos (ő a tulajdonosa a debreceni focicsapatnak) jár jól, és van egy kaszinó Sopronban, de nyitni készül, vagy már meg is nyitott a győri kaszinó is. A kaszinóbiznisz igazi remek üzlet, de a letelepedési kötvényhez hasonlóan (az eddig százmilliárd hasznot termelt az offshore lovagoknak!) sajnos az sem a magyar államkassza bevételét növeli! A kormányzati döntés is megszületett: a kaszinók nem lesznek online pénztárgépekkel bekötve az adóhatósághoz, holott már a kis boltocskákat is bekötötték, illetve bekötik. Hogy lehet elérni ekkora kiváltságot, miközben a magyar társadalom egyre lejjebb csúszik a lejtőn? Leállították a Gyere haza fiatal programot, mondván, hogy Angliával felveszik a kapcsolatot, hogy az unióból történt kilépés után is biztos legyen az ottani magyar munkavállalók helyzete. A helyükre behoznak külföldről 250 ezer munkavállalót… Tehát ne gyere haza magyar fiatal!

Debrecenben megépült a 22 ezres stadion, amelybe akár 3 ezer néző is helyet foglal alkalmanként. Hogy közülük hány váltott jegyet, arról nem szólt a tájékoztató, de arról igen, hogy jócskán veszteséges a létesítmény működtetése. Ugyanez lesz a helyzet a többi stadionnal is. Hogy a Puskás Akadémia lehet a legveszteségesebb, az nagyon valószínű, de hát ott Mészáros Lőrinc a főnök. Aki már a horvátországi Eszék focicsapatát is bekapta, és épül ott is stadion.

Mindentől függetlenül a kormány tovább meri át az adóalapból az adót a Társasági adóba (TAO-ba), ahonnan aztán kifizetik a stadionépítések és fenntartások költségeit. Időnként még azt is sikerül mondani egy-egy tájékoztató alkalmából, hogy nem az adóból épülnek a stadionok! Fából vaskarika!

Mindezeknek „köszönhetően” a kormánypárt népszerűsége emelkedik. Azok a honfitársaink, akiknek ez meglepetést okoz, stockholmi szindrómára gyanakszanak. Hogy mi az a stockholmi szindróma, a szakértői vélemény ITT

Békéscsaba, 2016. július 12.

Anton

Emlékeztető: „El kell menni egy szombat este, és megnézni, a sok szerencsétlen, hogy áll sorba azért, hogy Andy Vajna valamelyik kaszinójába bejusson, hogy elveszíthesse a pénzét. Én elmentem, megnéztem. Félelmetes… Láttam olyat, hogy két-három órát kellett sorba állni azért, hogy a félkarú rablóhoz hozzáférjen az ember. Efölött a sok-sok milliárd forintnyi haszon fölött most két ember rendelkezik (gondoljunk bele, hogy életszerű-e, hogy ezért nem hálásak valamilyen formában azoknak, akik helyzetbe hozták őket?), akik ha esetleg nem azt csinálnák, amit a hatalom elvár tőlük, úgy járhatnak, mint Spéder Zoltán.” (Részlet a Kisberg Szabolccsal készült „Ha mindent elmondanék, úgy járhatnék, mint Boros Tamás az Aranykéz utcában” című interjúból.)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »