Hetekkel többet kell dolgoznunk az államra, mint tavaly

Hetekkel többet kell dolgoznunk az államra, mint tavaly

Egy évvel ezelőtt ilyenkor már túl voltunk az „adószabadság” napján. Ez az a nap, amelytől számítva már nem az állam által kirótt adóterhekre és járulékokra dolgozunk az évben, hanem (elvileg) magunkra és családunkra.

Idén azonban ez adószabadság napja eléggé kitolódik. Míg tavaly május 26-án volt, 2020-ban  jelentősen kitolódva június 24-én érjük el, tehát még három hét van hátra.

Hírdetés

Aligha érhet minket meglepetésként, hogy azért kell három héttel többet dolgoznunk az államra, mert az koronavírusjárvány okozta gazdasági válság miatt jelentősen megnőttek a kiadásai, illetve, a munkavállalók egy jelentős része a bezárt iskolák és munkahelyek miatt hetekre, hónapokra otthon rekedt.

Az elmúlt húsz évben még sosem késett ennyit az adószabadság napja. 2000-ben június 6-án volt. Először 2007-ben csúszott előre júniusról májusra, majd 2008-ba, a nagy válság kitörésének évében május 22-én tartottuk – ez volt a legkorábbi dátum. Rá egy évére május 31-én, majd megint éveken át júniusban. Tavalyelőtt május 25-én értük el, tavaly május 26-án.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »