Heteken belül jöhet a hivatalos bejelentés: Kiska mégsem indul a 2019-es elnökválasztáson

Heteken belül jöhet a hivatalos bejelentés: Kiska mégsem indul a 2019-es elnökválasztáson

Andrej Kiska nem indu a 2019-es államfőválasztáson – írja a Pravda szlovák napilap internetes kiadása magasrangú kormánytisztviselők információira hivatkozva.

Andrej Kiska államfő egyelőre nem reagált a hírre, ahogy az elnöki iroda sem. A napilap úgy tudja, a hivatalos bejelentés a következő hetekben megtörténik.

A Hospodárské Noviny gazdasági napilap a Pravda közlésének utánajárva hasonló információkat kapott. Egy „megbízható forrásra” hivatkozva azt írja, hogy az elnök március 20-án jelenti be, hogy nem indul a választásokon.

Hírdetés

Az államfőválasztásra 2019-ben kerül sor. A négy évvel ezelőtti, 2014-es választáson Robert Ficot jelenlegi kormányfőt győzte le 60-40 arányban. Fico már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy nem száll ringbe az elnöki palotáért. A jelek szerint Kiska sem.

Annak ellenére, hogy a Focus legutóbbi két felmérése szerint Andrej Kiska a legnépszerűbb szlovákiai politikus, ráadásul az egyes pártok szavazóinak körében is rendre dobogós helyen végzett (kivételt csak az SNS és az ĽSNS jelentett).

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »