Hét nagykövet megbízólevelét vette át a köztársasági elnök

Hét nagykövet megbízólevelét vette át a köztársasági elnök

Zuzana Čaputová köztársasági elnök hét olyan ország nagykövetének megbízólevelét vette át kedden, mely államoknak Bécsben van a külképviseletük, de diplomáciai képviseletük Szlovákiában is működik. Ezek az országok: Katar, Laosz, Namíbia, Marokkó, Thaiföld, Irak és Szaúd-Arábia – olvasható az államfő weboldalán.

Azzeddine Farhane, a Marokkói Királyság nagykövete, Sithong Chitnhothinh, a Laoszi Demokratikus Népköztársaság nagykövete, Abdullah bin Khalid bin Sultan bin Abdulazziz Al Saud herceg, a Szaúd-Arábiai Királyság nagykövete, Morakot Sriswasdi, a Thaiföldi Királyság nagykövete, Baker Fattah Hussen, az Iraki Köztársaság nagykövete, Sultan Salmeen Almansouri, Katar nagykövete és Nada Kruger, a Namíbiai Köztársaság nagykövete adta át az elnöknek megbízólevelét.

Hírdetés

„A hivatalos protokollon túl ezeknek a nagyköveteknek a fogadása érdekes és ritka lehetőség arra is, hogy többet megtudjunk azokról az országokról, amelyek képviselőivel általában nem találkozunk” – jegyezte meg az elnök asszony a közösségi hálón.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »