Hét évre ítélték a Balogék szerint "eltűnt" szombathelyi csecsemő cigány elrablóit

Hét évre ítélték a Balogék szerint "eltűnt" szombathelyi csecsemő cigány elrablóit

Hét év börtönre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság szerdán első fokon azt a nőt és azt a férfit, aki kilopott egy csecsemőt 2014 júliusában a szombathelyi kórház szülészeti osztályáról. A 39 éves nőt és a 32 éves férfit a családi jogállás megváltoztatásának kísérletében és a személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek.

A bíróság nem jogerős ítéletéből kiderült: az elsőrendű vádlott elterjesztette magáról, hogy gyermeket vár. A csecsemőre azért volt szüksége, hogy Ausztriában dolgozó, jó jövedelmű korábbi élettársával elhitesse, a gyerek tőle van, és komoly összegű tartásdíjat követelhessen a férfitól.

A vádlottak előzetesen Vas megye több kórházában is terepszemlét tartottak, közben gyermekholmikat szereztek be. A nő 2014. július 9-én a kórház szülészeti osztályának egyik kórtermében magához vett egy előző napon született csecsemőt, akit egy köpenybe csavarva loptak ki a kórházból, és a lakásukra vittek.

A nő azt tervezte, hogy a sajátjaként neveli fel a kislányt, de a rendőröknek még aznap sikerült megtalálniuk a gyermeket a lakásban, ahol a vádlottakat elfogták.

Az ügy harmadrendű vádlottját is bűnösnek mondta ki a bíróság, a vád szerint a 24 éves nő is részt vett a kórházakban végzett terepszemléken, sőt a másodrendű vádlott által készített hamis tanulói munkaszerződést felhasználva jelentkezett is munkára szülészeti osztályon, hogy információkat szerezzen. A fiatal nő azonban később meggondolta magát, és a gyermek elhozásában már nem vett részt.

A bíróság a harmadrendű vádlottat hamis magánokirat felhasználásának vétségében bűnösnek mondta ki, ezért 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, ami meg nem fizetés esetén 200 nap szabadságvesztésre változtatható át.

Az ítéletet az ügyész és a harmadrendű vádlott tudomásul vette. Az elsőrendű és a másodrendű vádlott – akik a bíróság döntése szerint továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak -, valamint védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Korábban írtuk:

Vádat emeltek a szombathelyi csecsemőrabló cigányokkal szemben

"Csecsemő-eltüntetés" a rasszista bíróság előzetesbe vágta a "traumatizált" tolvajokat

Balogék irányt mutatnak: rasszizmus úgy fogalmazni, hogy ellopták a szombathelyi csecsemőt, helyette azt kell mondani: "eltűnt"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »