Herszoniak az álreferendum bojkottjára szólítottak fel

Herszoniak az álreferendum bojkottjára szólítottak fel

Az orosz csapatok ellenőrzése alá került dél-ukrajnai Herszon városának lakói az Ukrinform hírügynökség szerdai jelentése szerint a terület Oroszországhoz csatolásáról tartandó „álreferendum” bojkottjára szólítottak fel.

Az ukrán hírügynökség azt közölte, hogy az utcákon sárga szalagok tűntek fel, ami szerinte a „nyilvános ellenállási mozgalom” szimbóluma. Továbbá arról tájékoztatott, hogy a mozgalom aktivistái felszólították az embereket, hogy a sárga szalagokat póznákra, villanyoszlopokra, korlátokra, illetve buszmegállókban is tűzzék ki.

Hírdetés

A február 24-én indult orosz hadművelet következtében az orosz csapatok és szövetségeseik több térséget is ellenőrzésük alá vontak Ukrajna déli részén, ahol saját közigazgatási szerveket hoztak létre. Értesülések szerint Donyeckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában is terveznek népszavazást az Oroszországhoz csatlakozásról.

Hírügynökségek ugyanakkor felidézték, hogy különösen Herszonban több tüntetés volt és merényleteket is elkövettek a Moszkva-barát közigazgatás tagjaival szemben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »