Herczegh: A tehetség csak az egyik összetevő

Herczegh: A tehetség csak az egyik összetevő

Tehetséges ifjú sportolókat és beteg gyermekeket támogató alapítványokat tüntettek ki a Mol Új Európa Alapítvány tíz éves jubileumi ünnepségén. Az eseményen köszöntőt mondott többek között a köztársasági elnök felesége.

A Csodakutya Alapítvány önkénteseivel is találkozott a gyermekgyógyítási programokat és ifjú sportoló tehetségeket támogató Mol Új Európa Alapítvány jubileumi ünnepségén a köztársasági elnök felesége. Herczegh Anita köszöntőjében a vízilabda kiemelkedő alakját hozta példaként. „Komjádi Béla egész életében a sportolás feltételeinek javításán munkálkodott mindig a jobb körülmények megteremtéséért fáradozott. Tudta, hogy a tárgyi lehetőségektől kezdve, a nevelési elveken át, az egyedi módszerekig mennyi, mennyi mindenen múlik a siker. Neveltjei apaként tisztelték” – fogalmazott Herczegh Anita.

A Mol tíz év alatt több mint 90 ezer beteg gyermek gyógyulását, és több mint 4 ezer tehetséges sportoló fejlődését támogatta, egymilliárd forintot meghaladó összeggel. A cég elnöke az olimpiai bajnok Szilágyi Áront állította példaként a fiatalok elé. „2006-ban úgy gondoltuk, hogy segítenünk kell az olyan gyereket, akik olyanok akarnak lenni, mint Áron. Akik hisznek az álmaikban és az álmaikért hajlandók keményen dolgozni, keményen megküzdeni. Az alapítvány immár tíz éves történetében több ezer tehetség álmát segítettük megvalósítani” – emelte ki Hernádi Zsolt.

Egy másik riói győztes arról beszélt, hogy az álmok megvalósításához rögös út vezet. „Hiába mondták, hogy tudok vívni, jól megy a vívás, számos világkupa győzelem mutatta, hogy tudok versenyt is nyerni, de valahogy ez világversenyen nem jött össze, és amíg nem hittem el ott legbelül, legmélyebben, amíg én is csak úgy felszínesen mondogattam magamnak, addig nem is sikerült. És valahogy most kerültem egy olyan lelkiállapotba, hogy el is hittem, hogy itt azért megyek, hogy legfényesebb érmet vigyem haza” – fogalmazott Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőröző.

A közönség szavazatai alapján külön díjban részesült a többi között Bányay Zsombor párbajtőrvívó, Knoch Viktor gyorskorcsolyázó, és az Autista Segítő Központ.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »