Henrik lázadó angyala

Henrik lázadó angyala

Havas Henrik szexuális zaklatási ügye jól beárazza a #metoo-kampányt és a mögötte álló radikális gendermozgalmat: az eddig vérszomjas médiaszereplők kedve hirtelen elment a lincseléstől. A feminista fórumok nem lángolnak a gyűlölködő üzenetektől, az ATV stúdiójában nem celebrál újabb boszorkánypert a magyar Dredd bíró, Rónai Egon. Pedig az elmúlt hetekben nemegyszer demonstrálta, hogy ha szexuális ügyek kivizsgálásáról van szó, ő egy személyben rendőr, ügyész, bíró és ítélet-végrehajtó.

Baukó Éva Sárosdi Lillával ellentétben nem húsz év múltán kezdett leszámolásba, hanem már évekkel ezelőtt a nyilvánossághoz fordult, s nem pusztán szexuális ajánlattételről számolt be, hanem a közvetlen főnöke zaklatta – állítja ezt az érintett. Amikor nem engedett a zaklatásnak, Havas Henrik kirúgta az állásából. Vessük össze ezt Sárosdi Lilla történetével Marton László visszataszító módon előadott ajánlattételéről: az egyik egy munkahelyi zaklatás – a másik egy elmaradt nemi erőszak.

Marton Lászlót megnyúzták, kicsontozták, kizsigerelték, és eltávolították a nyilvánosságból – hiszen rá vallott egy „áldozat”. Most, hogy az „áldozat” nem a nagy méltóságú genderelit tagja, most, hogy nincs befolyása és kapcsolatrendszere a balliberális világban, most, hogy az „áldozat” egy valóságshow-hős, egy alkoholproblémás, ordenáré trashceleb, hirtelen eloszlik a női szolidaritás: nincs több #hiszünkneked, se #bátorvagy, nincs több pink testvériség. Nem olvasom a 444 szerzőinek acsarkodását a tárgyban, úgy látom, Baukó Éva története a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” Facebook-közösségének ingerküszöbét sem érte el, továbbá elmarad az ATV közleménye is, amely szerint elhatárolódnak, és felfüggesztik Havas Henriket, míg nem tisztázódnak a vádak. A bulvár és a nagyobb portálok napirenden tartják ugyan az ügyet, de érezhetően nincsenek jelen az elmúlt hetekben megszokott intenzitású gyűlöletenergiák. Egyedül a gyurcsányista heccportál, a Nyugati Fény próbál következetes lenni, hisz Henrik nem barátja Ferinek, tehát ellenség – a kommentfal azonban lázong, és válogatott szidalmak özönét zúdítja Baukó Évára, bármi is a portált szerkesztő gyűlöletkarmester szándéka.

Az elkötelezett gendersajtó sunyít: vagy nem kerítenek nagy feneket Baukó Éva sztorijának, vagy be sem számolnak róla. A gender papnői nem haknizzák végig a tévéstúdiókat, nem követelik az ATV-től meg a Hit Gyülekezetétől, hogy azonnal bocsássák el Havas Henriket, az önkéntes rendőrbíró, Schilling Árpád nem gyárt számonkérő videót.

Sejtelmem sincs, hogy Havas Henrik nemtelen megtorlás áldozata-e, vagy pedig zaklató. Nem tudom eldönteni – de legalább nem is dolgom. Az viszont az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy a „metoo” névre keresztelt boszorkányüldözés előbb-utóbb ártatlan embereket is elér, amilyen Louis CK és Szikora János, emellett pedig valódi zaklatók és erőszaktevők is a máglyán végzik majd – Joseph McCarthy szenátor sem dolgozott ennél hatékonyabban az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság élén. Nyilvánvaló, hogy egyedi ügyekben a közvélemény és a sajtó nem alkalmas rá, hogy igazságot tegyen, és végképp nem alkalmas rá, hogy igazságot szolgáltasson – de ha már elkezdték, legalább ne fordítsák el a fejüket! Annál rosszabb precedens ugyanis a világon nincs, mint hogy kiáll egy Sárosdi Lilla, és mi őrjöngünk – kiáll egy Baukó Éva, és mi lapítunk.

http://mno.hu/

Sok áldozat van. Sok olyan nő, aki ma is fél, mert ma is megverik, ma is megerőszakolják, ma is kiállítják az utcasarokra. Mit üzen nekik ez a kettős mérce? Mit üzen nekik az, hogy az adott szó, a személyes hitel egyfajta privilégium, amit a Krétakör Színház körül osztogatnak? Úgy tűnik, a gendermozgalom nem hisz neked automatikusan, csak ha magad is a gendermozgalom tagja vagy – ez pedig a létező legaljasabb és legártalmasabb gyakorlat. A gendermozgalom privát sérelmekből halálos fegyvert kovácsolt – olyan fegyvert, amely képes átütni a jogállam páncélzatát. Habony Árpád fogta ezt a fegyvert, kicsavarta a mártírszekta kezéből, megforgatta, és odacsapott vele Havas Henriknek – akinek ez láthatóan annyira fájt, hogy még a Vona Gáborról szóló könyvének a nyilvános bemutatójára sem ment el. Amennyire tartózkodó volt a kormánymédia a #metoo-kampány során, most annál nagyobb élvezettel gyalázza Havas Henriket. Havas Henrik ugyanis elkövette a megbocsáthatatlant: baloldaliként/liberálisként – ki-ki ossza be – kooperál a Jobbikkal. Havas Henrik a piszkos fasisztákat a balliberális szalonba vezeti – most aztán úgy égetik rá a billogot, hogy „szexuális ragadozó”, mintha erre bármiféle bizonyítékuk volna. Csakhogy már nem is kell bizonyíték: a #metoo-őrjöngés kulturális precedenst teremtett. A szellem kiszabadult a palackból, és abba soha vissza nem tér. A genderkurzus egyszer s mindenkorra fegyvert adott valamennyi hazug pszichopata kezébe: aktivistáéba, laptulajdonoséba, politikuséba. A genderkurzus nem empatikus, támogató kultúrát teremtett az áldozatoknak, hanem nyilvános elégtételt, show-műsort, mészárszéket és politikai fegyvert. Rossz látni az arcukat most: milyen keserű a főztjük!

Eközben a politika világán innen felmentettek két mentőst, akiket hamisan vádolt meg egy tizenéves lány nemi erőszakkal. A két mentős élete tönkrement. Épp ahogy nap mint nap megy tönkre nők élete, mert verik, erőszakolják és zaklatják őket, mert a környezetük nem figyel rájuk – vagy mert nem hisz nekik. Talán érdemes lenne mégis inkább jogállami módon, kultúremberként megküzdeni az erőszakkal. Talán nem kéne odadobni a traumáinkat és a sérelmeinket a fanatikus és hisztérikus genderszektának, meg az aljas és cinikus Habony Árpádoknak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.12.07.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »