Helyreállították a tranzitvezetékeket az ausztriai gázrobbanás után

Helyreállították a tranzitvezetékeket az ausztriai gázrobbanás után

Helyreállították a tranzitvezetékeket az ausztriai gázrobbanás után 2017. december 13., szerda – 08:47 MTI2017. 12. 13., sze – 08:47 Régió Friss ikon Off Törzs

Harald Stindl elmondta, hogy még kedden éjfél előtt újra üzembe helyezték a tranzitvezetékeket, amelyek teljes kapacitáson működnek. A vezetékek újbóli üzembe helyezéséről a tűzoltóság és a rendőrség alapos szakértői vizsgálatát követően határozott a vállalat.

A Weiden an der March település Baumgarten nevű részén található létesítményben kedden történt robbanás, aminek következtében le kellett állítani a gázszállítást. Az OMV osztrák kőolaj- és gázipari vállalat korábban úgy becsülte, hogy az alsó-ausztriai létesítményben napokig is eltartanak a helyreállítási munkák.

A keddi robbanásban, amelynek okát még vizsgálják, egy ember meghalt, 21-en megsérültek. Úgy tudni, a sérültek között külföldi állampolgárok is vannak hat országból.

VIDEÓ: Robbanás miatt kigyulladt egy gázterminál Pozsony mellett, egy ember meghalt Baumgarten an der March |

A rendőrség szerint “műszaki okok” állnak a robbanás hátterében, de közelebbi részleteket egyelőre nem árultak el.

Hírdetés

A baumgarteni terminál a legnagyobb földgázelosztó Ausztriában. Oroszországból, Norvégiából és más országokból érkezik ide a földgáz, amelyet a terminálról szállítanak tovább Ausztrián belül, valamint Magyarországra, Horvátországba, Szlovéniába, Franciaországba, Olaszországba és Németországba. Innen indul ki több gázvezeték is, így a transzausztriai TAG, a nyugat-ausztriai WAG és a magyar-osztrák HAG.

A Nyugat-Európába irányuló orosz földgázszállítmányok mintegy harmadát juttatják célba a baumgarteni terminálon keresztül.

Carlo Calenda olasz gazdasági fejlesztési miniszter kedden válsághelyzetet hirdetett, miután a baumgarteni terminálon történt robbanás után leállt az Olaszországba irányuló gáz szállítása, és a tartalékokból kellett pótolni a kieső mennyiséget.

Bevezető Baumgarten an der March |

Helyreállították a szomszédos országokba irányuló fő tranzitvezetékeket a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon – közölte a hálózatot üzemeltető Gas Connect Austria vezetője az ORF osztrák rádióban szerdán.

Címkék gázrobbanás robbanás Település / hely Baumgarten an der March Rovatoldalon kiemelt Kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »