Helyére került Kassa karácsonyfája

Helyére került Kassa karácsonyfája

Elhelyezték csütörtökön Kassa Fő utcáján, a Szentháromság-szobornál a város idei karácsonyfáját, egy 18 méter magas közönséges lucfenyőt.

„A fa a kassai városi erdőkből, Óruzsin környékéről érkezett” – mondta Milan Chudý, a városi erdőgazdálkodási társaság munkatársa hozzátéve, a 70 éves lucfenyő a víztározóhoz közeli Száraz-hegyen nőtt.

A város karácsonyfájának kiválasztása körülbelül három hónapig tartó folyamat. Ezalatt több olyan fát is megtekintettek, amelyet a polgárok ajánlottak fel Kassán és a környéken. A kiválasztásnál nemcsak a fa alakja fontos szempont, hanem az is, mennyire megközelíthető nehézgépekkel.

Hírdetés

Ez esetben problémák nélkül folyt a munka. „A fa kivágása nem volt bonyolult, fél nyolc körül kezdtük és fél tízkor már az autón volt. Ezúttal nem volt gond sem a szállítással, sem a vezetékekkel, amelyek falun sokszor nincsenek olyan magasan, mint ahogy lenniük kellene” – fejtette ki František Beli, a kassai erdőgazdálkodási társaság igazgatója.

Mint mondta, a fa kivágásában, szállításában, illetve a Fő utcán való elhelyezésében összesen tíz munkatársuk segédkezett, a munka körülbelül hét órát tartott.

A város karácsonyfáján hagyományosan egy ünnepség keretében ragyognak fel a fények, amelyet az idén december 5-én 17.00 órai kezdettel terveznek megtartani.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »