Hekkereket keres a Pentagon

Hekkereket keres a Pentagon, hogy megpróbálják feltörni az amerikai védelmi tárca nyilvánosan elérhető honlapjait, rávilágítandó a biztonsági résekre, sebezhető pontokra – tájékoztatott helyi idő szerint szerdán a minisztérium.

A Pentagon tájékoztatása szerint ez az első alkalom, hogy a szövetségi kormány külsősöket kér fel ilyen feladatra. A vállalati szektorban bevett gyakorlat az úgynevezett etikus hekkerek alkalmazása a biztonsági rendszerek tesztelésére.

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a program részleteit nem hozták nyilvánosságra, s az sem ismert, pontosan milyen informatikai rendszereket szeretne a Pentagon ilyen módon tesztelni.

A "Hekkeld meg a Pentagont!" elnevezésű program a jövő hónapban indul. Ashton Carter védelmi miniszter elmondta: azt reméli, hogy a program javítja majd a minisztérium digitális védelmét, s végső soron a nemzetbiztonságot is.

A programot az úgynevezett Digitális Védelmi Szolgálat irányítja majd, melyet Carter múlt novemberben hozott létre. A Pentagon informatikai hálózatát naponta több millió támadás éri.

Nevük mellőzését kérő tisztviselők elmondták, hogy a "Hekkeld meg a Pentagont!" csak olyan rendszereket érint majd, amelyek semmilyen érzékeny információt nem tartalmaznak.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »