Heisler nem zárja ki, hogy egyszer máshogy állnak majd a Jobbikhoz

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a Jobbik retorikájának változása, a hanukaüdvözletek vagy Vona Gábor a zsidóság irányába tett egyéb megnyilvánulásai ellenére sem kíván szóba állni a párttal, mivel úgy látják, a Jobbik tagságában továbbra is erős támogatottsága van az antiszemitizmusnak és más szélsőséges ideológiáknak – mondta Heisler András, a Mazsihisz elnöke Magyarország élőben című műsorunkban.

Heisler András ugyanakkor kategorikusan nem zárta ki, hogy ez a hozzáállásuk soha nem változhat meg, de úgy vélte, Vona Gábornak még sok mindent kell tennie azért, hogy megváltoztassa a Jobbikon belül tapasztalható kirekesztést.

„Vona Gábornak most nagyon sok pozitív megnyilatkozása volt. ez egy nagy kérdés számunkra, hogy ez mennyire egy politikai számítás és mennyire egy valós szándék. Még egyszer, én úgy gondolom, hogy Vona Gábornak nem feltétlen felénk kell gesztusokat gyakorolnia, hanem sokkal inkább a saját szavazótábora felé kell egy olyan munkát végezni, ami megváltoztatja azt a rasszizmust és kirekesztést, ami tapasztalható a Jobbikon belül” – hangsúlyozta a Mazsihisz elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »