Heger: Nem szűnnek meg a sürgősségi betegfelvételek

Heger: Nem szűnnek meg a sürgősségi betegfelvételek

A miniszterelnök örül, hogy a Sme rodina hajlandó támogatni az egészségügyi reformot. Továbbá elmondta, hogy a memorandum aláíróinak bizonyos állításai nem fedik a valóságot.

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő üdvözli, hogy a Sme rodina mozgalom hajlandó támogatni az egészségügyi reformot, ha azt átdolgozzák a régiók és a szakma igényeinek megfelelően. Kijelentette, hogy a reform része lesz minden olyan javaslat, amely ténylegesen az egészségügyi ellátás javítását célozza meg, beleértve a Memorandum a jobb egészségügyi ellátásért aktuális követeléseit is. Erről a közösségi hálón tájékoztatott kedden.

Hírdetés

Heger felhívta a figyelmet, hogy a memorandum aláíróinak bizonyos állításai nem fedik a valóságot. Kijelentette, hogy a sürgősségi betegfelvételek nem fognak megszűnni, ellenkezőleg, hozzáférhetőbbé válnak. Azt is világossá tette, hogy nem kerül sor 11 000 ágy megszüntetésére. „Szlovákiának ágyakra van szüksége az utógondozáshoz és a hosszú távú gondozáshoz” – jelentette ki a miniszterelnök, példaként a stroke-ot, vagy a súlyos baleseteket elszenvedett pácienseket említve. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy „pandémiamentes” időkben az ágyak kihasználatlanok maradnak, az akut kórházakban normális körülmények között csak 60 százalékos a kihasználtság.

A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy a kórházi ellátás javítása mellett tervben van a járóbeteg-ellátás reformja is. Hozzátette: az új szakrendelőt nyitó orvosok számára a helyreállítási terv keretében tízmillió eurós motivációs támogatást készítettek elő.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »