Heger megszabta a határt, melyen túl már nem tolerálja Kollárék hozzáállását

Heger megszabta a határt, melyen túl már nem tolerálja Kollárék hozzáállását

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a szlovák közszolgálati televízió szombati műsorában kijelentette, van egy határ, melyen túl már nem hajlandó tolerálni a Boris Kollár vezette koalíciós partner, a Sme rodina hozzáállását. Kollárék ugyanis nem támogatják a kormány kórházakat, bíróságokat és nemzeti parkokat érintő reformtörekvéseit.

Heger ugyan nem fejtette ki pontosan, mely esetekben nem hajlandó tovább tolerálni koalíciós partnerei hozzáállását, viszont azt egyértelművé tette, hogy a reformok elutasítását már az említett határ átlépésének tekinti. A Sme rodina mozgalom tagjainak szerinte tudatosítaniuk kell, hogy a reformok a működésképtelen állami mechanizmusok kiküszöbölését szolgálják.

Hírdetés

„Az emberek 70 százaléka helyesnek tartja a reformokat, mert azok kiküszöbölik azt, ami működésképtelen. Feltételezem, hogy mindenki működőképes államban szeretne élni. A reformok előreviszik az országot“ – mondta Heger.

Ezért tárgyalásokat kíván folytatni a mozgalom képviselőivel ezek támogatásáról.
Amennyiben azonban Kollárék azt követően sem támogatnák a reformokat, a továbbiakban elképzelhetetlennek tartja velük a közös munkát.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »