Heger megreformálná a koalíciós tanácsot, hogy lecsillapítsa a kedélyeket

Heger megreformálná a koalíciós tanácsot, hogy lecsillapítsa a kedélyeket

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő bemutatta a koalíciós partnereknek a koalíciós tanács működéséről szóló javaslatát. Ezzel szeretné lecsillapítani a koalíciós pártelnökök között kialakult feszültségeket.

Heger a közrádió Szombati párbeszéd című politikai műsorában arról beszélt, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások a koalíción belül. Az általa javasolt megoldásról azonban részleteket nem árult el.

“Ez egy olyan dolog, amit több higgadtságot hozhat és előmozdíthatja a párbeszédet és a kommunikációt, hogy az emberek tudják,  mit értünk el”

Hírdetés

fogalmazott. Hozzátette, továbbra is érvényes lesz, hogy a koalíciós pártok elnökei vezetik a tárgyalást a koalíciós tanács ülésein, mert “rájuk épül” az egész.

A koalíción belül ismét Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter és Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter alakult ki olyan konfliktus (a családtámogatási csomag kapcsán), ami koalíciós válságot idézett elő. Az SaS összehívta az országos tanácsát, hogy megvitassák, folytassa-e a párt a jelenlegi kormánykoalícióban.

Heger szerint nem szabad oda fajulnia a dolgoknak, hogy előrehozott választásokra kerüljön sor.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »