Heger köszöni a bizalmat, a kormánytagok nagyrészt bizakodnak

Heger köszöni a bizalmat, a kormánytagok nagyrészt bizakodnak

Eduard Heger kormányfő megköszönte, hogy a parlament keddi plenáris ülésén bizalmat szavazott a kormánynak és megszavazta a kormányprogramot. Boris Kollár, a parlament elnöke úgy véli, nem ismétlődik meg a kormányválság. Hangsúlyozta, többé nem vesz részt ilyen „cirkuszban”.

Heger szerint a kormány prioritása továbbra is a családok támogatása, valamint kedvező feltételek kialakítása a vállalkozások és a dolgozók számára. „A megújulás és fejlődés kormánya vagyunk” – mondta. Úgy véli, jó lesz az együttműködés a koalícióban.

Kollár megjegyezte, a kormány kapott egy második esélyt. Hozzátette, fontos, hogy a pártok megvalósítsák a programjukat.

Azért küldtek ide bennünket, hogy a programunkat megvalósítsuk” – mondta.

Veronika Remišová, a Za ľudí vezetője hozzátette, ez komoly elkötelezettség, valamint újraindítás. „Komoly elkötelezettség ez, és a következő években keményen, odaadóan és becsületesen kell szolgálnunk drága hazánkat” – hangsúlyozta.

Igor Matovič pénzügyminiszter, volt miniszterelnök szerint most olyan miniszterelnökre van szüksége Szlovákiának, aki a remény szimbóluma lesz.

Hírdetés

– fogalmazott. Hozzátette, úgy érzi, jó, ami történt, mert így lehetővé vált az újrakezdés.

Branislav Gröhling oktatási miniszter azt mondta, az SaS továbbra is józan koalíciós partner lesz. Úgy véli, a párt stabil része lesz a négyes koalíciónak.

Juraj Šeliga, a parlament alelnöke, a Za ľudí tagja kijelentette, mindent megtesznek, hogy a kormány kitartson a választási ciklus végéig. „Már nem vagyok olyan idealista, mint amilyen egy évvel ezelőtt voltam” – ismerte el. Hozzátette azonban, hogy most esély van az újraindításra.

Remišová szerint minden koalíciós partner tisztában van vele, hogy most az emberek szükségleteire kell összpontosítani, nem a belső problémákkal foglalkozni.

– mondta Kollár, és hozzátette, ha ez mégis megtörténne, ő előrehozott választást akarna.

A plenáris ülésen mintegy 40-en – miniszterek, koalíciós és ellenzéki képviselők – szólaltak fel. A kormányprogramról szóló vita két napig tartott, a harmadik napon szavazott a plénum.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »