Heger: Jó ötletnek tartom bizonyos társadalmi csoportok kötelező oltását!

Heger: Jó ötletnek tartom bizonyos társadalmi csoportok kötelező oltását!

A kormány keddi ülése után tartott sajtótájékoztatót Eduard Heger kormányfő.

A miniszterelnök ugyan sajtónyilatkozatot nem adott ki, de néhány újságírói kérdésre válaszolt. Úgy, ahogy! Az Igor Matovič nevéhez köthető oltásösztönző utalványok kapcsán például igen szűkszavú volt, csak annyit mondott, ezeket a kérdéseket a pénzügyminiszternek tegyék fel az újságírók. Sokkal érdekesebb volt viszont, amit Heger a kötelező oltások kapcsán mondott. Kijelentette, korábban is foglalkoztatta már a kötelező oltások ötlete s most úgy látja

Szlovákiában és szerte a világon is egyre többen látják be, „nincs más út”, (…) ennek én örülök” – fogalmazott.

Hírdetés

A kormányban tapasztalható állandó széthúzásról azt mondta, ebből ő kormányfőként soha nem csinált titkot. Akadnak dolgok, amiben a kormánypártok nem értenek egyet s ez óriási problémát jelent a járványvédekezésben. Heger nehezményezte azt is, hogy az ellenzék nem akar bekapcsolódni a járvány elleni védekezésbe, ahelyett, hogy a vírus ellen harcolnának, a kormány ellen küzdenek. A kormányfő ugyanakkor kihangsúlyozta, a társadalmi egységre szükség van, de az nem azt jelenti, hogy a konstruktív párbeszédnek ne lenne helye. A baj, hogy sokkal inkább „destruktív vita” zajlik.

Az omikron vírusvariánsról Heger azt mondta, elkerülhetetlen, hogy nálunk is megjelenjen, de a pánik felesleges. Nem tudunk még róla eleget, rengeteg a nyitott kérdés. 

A tényekre figyeljünk, ne a pánikkeltésre – hangsúlyozta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »