Heger elégedett a mezőgazdasági miniszterrel, hiszen ő javasolta az árplafont az alapélelmiszereknél

Nem Samuel Vlčan okozta az inflációt és azzal együtt az élelmiszerek árának emelkedését. Ellenkezőleg, javaslatokat tett a probléma kezelésére, például árplafon bevezetését az alapélelmiszereknél. A miniszter továbbra is élvezi a koalíció bizalmát – tette közzé a közösségi hálón Eduard Heger kormányfő a miniszter leváltására tett sikertelen ellenzéki próbálkozást követően.

„Egészen abszurd, hogy az a Smer-SD indítványozta a parlamentben Samuel Vlčan leváltását, melynek kormányzása alatt a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség a korrupció melegágyává vált. A tisztességes gazdák százmillióktól estek el, míg Rošková grófnő leaszfaltozott területre kapott agrártámogatásokat” – jegyezte meg Heger.

Hírdetés

A kormányfő hozzátette, az ellenzék olyan okokat hozott fel a miniszter leváltására, amelyekkel most az egész világ próbál megbirkózni.

„Eddigi rövid kormányzásunk alatt sikerült visszaszereznünk a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség akkreditációját és átlátható módon százmilliós nagyságrendű pályázatokat meghirdetni. Ez javarészt Samuel Vlčan miniszternek köszönhető, akivel közösen folytatjuk az intézmény megtisztítását” – zárta Heger.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »