Heger: Csak a dezinformációs színtér nem hajlandó belátni, hogy Oroszország többé nem megbízható energiaszolgáltató

Heger: Csak a dezinformációs színtér nem hajlandó belátni, hogy Oroszország többé nem megbízható energiaszolgáltató

Vlagyimir Putyin orosz elnök értelmetlen akadályozást dolgozott ki a gáz rubelfizetésére, Lengyelországot és Bulgáriát pedig már le is kapcsolta a gázellátásról – emlékeztetett a közösségi oldalán Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő, hozzátéve, hogy egyedül az orosz ügynökök által korrumpált szlovák dezinformációs színtér nem hajlandó belátni e tekintetben, hogy Oroszország már nem megbízható energiaszolgáltató.

A kormányfő szerint a dezinformátorok ostobaságokat találnak ki ezzel kapcsolatban, például azt, hogy Ukrajna azzal zsarolja Szlovákiát, hogy leállítja az olaj- és gázellátást.

– mondta Heger.

Oroszország egyszer már lekapcsolta Európa egy részét

Heger szerint Szlovákiának egyetlen módja van az orosz energiacsapdából való kitörésre, mégpedig az, hogy megszüntetjük a szibériai gáz- és olajellátástól való függést.

 „Ez erőforrásokba és erőfeszítésbe fog kerülni. De ezt az akadályt ugyanúgy leküzdjük, mint 2009-ben”

Hírdetés

– konstatálta Heger.

A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy 2009 telén Oroszország leállította az Ukrajnán keresztüli gázszállítást, és ezzel Európa egy részét is „lekapcsolta“.

 „Helyesen reagáltunk. A technikusaink olyat tettek, amit addig lehetetlennek tartottak: néhány hét alatt kétirányúvá alakították át a Barátság kőolajvezetéket“

– jegyezte meg Heger.

A kormányfő szerint a helyzet ma is megismétlődhet, de most nem egyedül nézünk szembe ezzel a helyzettel, hanem az erős demokráciák társaságában.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »