Heger: Az orvosi szakszervezetek összes kívánságát nem lehet egyszerre kielégíteni

Heger: Az orvosi szakszervezetek összes kívánságát nem lehet egyszerre kielégíteni

Az orvosi szakszervezetek összes kívánságát nem lehet egyszerre kielégíteni – konstatálta Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök a közösségi oldalán. Augusztusban a szakszervezetek vezetője, Peter Visolajský kritizálta, hogy sok követelésüket nem teljesítették, ezért az orvosok tömeges felmondását lengette be.

„Nehéz időket élünk. Próbálunk kilábalni a járványból, Európának energiaválsággal kell szembenéznie, közvetlen szomszédunk pedig háborúban áll. Nem tudjuk egyszerre kielégíteni az orvosi szakszervezetek minden vágyát és kívánságát. Egyszerűen nem lehetséges“

– pontosított a miniszterelnök.

Megismételte, hogy nem lát okot az orvosok felmondására.

„Ha az orvosok eddig nem hagyták el a betegeket, és éveken át el tudták viselni az egészségügy tolerált hanyatlását, akkor a felmondásuknak most nincs érdemi oka“

Hírdetés

– tette hozzá Heger.

Szerinte az elmúlt tíz évben a jelenlegi kormány tette a legtöbbet az egészségügyi dolgozókért.

„A történelmi fizetésemelés a jövő év elejétől valósággá válik, és a helyreállítási terven keresztül javítani fogunk a betegek és a személyzet körülményein is“.

A kormány szerdán (szeptember 21-én) elfogadta az egészségügyi dolgozók béremeléséről szóló javaslatot. Az orvosok és ápolók bejelentett béremelése mellett foglalkozik az intézményi egészségügyi intézményekben és a sürgősségi orvosi ügyeleten dolgozó egyéb egészségügyi dolgozók bérével is. A fizetéseknél a fizetési együtthatók emelése mellett a több éves tapasztalatot is figyelembe fogják venni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »