Heger: Az embereknek nem kell aggódniuk a kórházreform miatt

Heger: Az embereknek nem kell aggódniuk a kórházreform miatt

Az embereknek nem kell aggódniuk a kórházreform miatt, az aggályoknak csak a “nem reform” miatt lennének helyénvalók – hangsúlyozta Eduard Heger szlovák kormányfő közösségi oldalán. A miniszterelnök arra bíztatja az embereket, hogy az egészségügyre a minőség biztonság és szakmaiság szempontjából tekintsenek. Mint fogalmazott, a készülő reform épphogy rendszert és minőséget visz az egészségügyi ellátásba.

“Világos, hogy a sürgősségi ügyeleteknek, általános rendelőknek, szülészeteknek a legközelebb kell lenniük az emberekhez. Világos, hogy több kórházra van szükségünk a hosszú lefolyású betegségben szenvedőknek. És világos, hogy szükségünk van csúcsminőségű kórházi osztályokra, de ezek nyilvánvaló okokból nem lehetnek minden járásközpontban.”

Hírdetés

hangsúlyozta Heger, aki szerint az emberek már ma is eljárnak a járáshatárukon túli kórházakba. Úgy véli, ezt azok is megteszik, akiknek rendelkezésükre áll kórház a saját régiójukban, ennek pedig az az oka, hogy a kórházak minősége is eltérő. Heger szerint a készülő kórházreform országszerte egyenlő arányban fog javítani a kórházi ellátás minőségén.

A kórházreform egyelőre megosztja a koalíció tagjait. Míg az SaS például kiáll a változtatások mellett és üdvözli azokat, addig Boris Kollárék jelenlegi formájában nem hajlandóak támogatni a kórházreformot a parlamentben még akkor sem, ha ez a koalícióból való kiválásukat eredményezni.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »